Plnená bravčová bábika so sušenými paradajkami a špenátom

Plnená bravčová bábika so sušenými paradajkami a špenátom

A tu máme recept na bravčovú bábiku na spôsob rolády.

INGREDIENCIA:

  • cca 1200 g bravčovej bábiky
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • ⅓ hrnčeka sušených paradajok
  • ½ balenia mrazeného špenátu
  • ¾ hrnčeka nastrúhané mozzarelly
  • 1 a ½ lyžice olivového oleja
  • 450 g menších paradajok
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

POSTUP:

  • Bábiku si prepolte na polovice (nie úplne) tak, aby ste vytvorili jeden veľký plát.
  • Ten vyklepte cez potravinársku fóliu tĺčikom na mäso.
  • Posypte talianskym korením, soľou, čiernym korením a rozotrite.
  • Navrch rozprestrite povolený a scedený špenát, syr a sušené paradajky.
  • Bábiku zarolujte a upevnite na niekoľkých miestach špagátom, tak aby počas pečenia náplň nevytiekla.
  • Posypte ju soľou, korením a rozotrite.
  • Zemiaky si nakrájajte na kocky, pridajte paradajky, všetko osoľte, okoreňte, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a zmiešajte s olejom.
  • Spolu s bábikou dajte do pekáča a pečte na 200 ° C asi 30 minút.
  • Teplotu mäsa merajte priebežne. Pre stredne prepečenú by mala dosiahnuť 65 ° C, 70 ° C na medium.
  • Po upečení nechajte odstáť 5 minút, až potom krájajte.
Závitky z bravčovej bábiky plnené špenátom, syrom a paradajkami.
dinnneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.