A tu máme recept na bravčovú bábiku na spôsob rolády.
INGREDIENCIA:
- cca 1200 g bravčovej bábiky
- 1 lyžička talianskeho korenia
- ⅓ hrnčeka sušených paradajok
- ½ balenia mrazeného špenátu
- ¾ hrnčeka nastrúhané mozzarelly
- 1 a ½ lyžice olivového oleja
- 450 g menších paradajok
- soľ
- korenie
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP:
- Bábiku si prepolte na polovice (nie úplne) tak, aby ste vytvorili jeden veľký plát.
- Ten vyklepte cez potravinársku fóliu tĺčikom na mäso.
- Posypte talianskym korením, soľou, čiernym korením a rozotrite.
- Navrch rozprestrite povolený a scedený špenát, syr a sušené paradajky.
- Bábiku zarolujte a upevnite na niekoľkých miestach špagátom, tak aby počas pečenia náplň nevytiekla.
- Posypte ju soľou, korením a rozotrite.
- Zemiaky si nakrájajte na kocky, pridajte paradajky, všetko osoľte, okoreňte, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a zmiešajte s olejom.
- Spolu s bábikou dajte do pekáča a pečte na 200 ° C asi 30 minút.
- Teplotu mäsa merajte priebežne. Pre stredne prepečenú by mala dosiahnuť 65 ° C, 70 ° C na medium.
- Po upečení nechajte odstáť 5 minút, až potom krájajte.