Plnená bravčová roláda s jablkami a brusnicami

Plnená bravčová roláda s jablkami a brusnicami

Pokiaľ patríte medzi milovníkov sladko-slaných chuťových kombinácií, túto roládu plnenú ovocnou náplňou si jednoducho zamilujete.

Čo budete potrebovať

  • 1,5 kg vykostené bravčové bábiky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 150 ml jablčného muštu
  • tri lyžice octu
  • 100 g cukru
  • 1 veľká cibuľa, olúpaná, nakrájaná na plátky
  • 180 g sušených jabĺk
  • 75 g sušených brusníc
  • 1 polievková lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžica horčičného semienka
  • pol lyžičky kajenského korenia

Postup

  • Rúru predhrejte na 220 °C.
  • Mäso pozdĺžne rozrežte a rozklepte na veľký tenký plátok. Môžete ho tiež rozrezať na niekoľko častí, ktoré položíte vedľa seba a pomocou naklepania spojíte. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
  • V hrnci zmiešajte všetky zostávajúce ingrediencie. Na miernom ohni priveďte do varu a nechajte cca 20 minút prevariť. Potom rozmixujte.
  • Mäso rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne pomažte uvarenou náplňou. Časť môžete nechať na potretie zhora. Podlejte niekoľkými lyžicami vody a dajte do rúry.
  • Pečte 45 – 60 minút a počas pečenia podlievajte výpekom. Pokiaľ je mäso na suchu, pridajte niekoľko lyžíc vody alebo zvyšok marinády.
  • Po vybratí z rúry krájajte na plátky a podávajte so šťouchaným alebo vareným zemiakom.
Upečená mäsová roláda plnená jablkami.
Zdroj: tatyanaseverydayfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.