Plnená cibuľa so syrom a slaninou

Plnená cibuľa so syrom a slaninou

Tento variant poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale vďaka svojmu pôsobivému vzhľadu tiež oko.

Ingrediencie

  • 4 cibule
  • 50 g parmezánu
  • 50 g čedaru
  • 100 g slaniny
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čerstvé oregano
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Cibuľu ošúpte a varte 15 minút v hrnci s vodou.
  • Sceďte a nechajte vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Odrežte koreňový koniec cibule tak, aby mohla bezpečne stáť.
  • V hornej časti každej cibule vydlabte lyžicou otvor a vybraté kúsky nakrájajte.
  • Parmezán a čedar nastrúhajte najemno.
  • Zmiešajte bylinky, nastrúhaný syr a nakrájanú cibuľu dohromady.
  • Pridajte olivový olej, korenie a dôkladne premiešajte.
  • Cibuľovo-syrovú zmes rozdeľte na štyri rovnaké diely a naplňte ňou cibuľu.
  • Na doštičku si rozložte tri plátky slaniny do tvaru hviezdy. 
  • Do stredu položte cibuľu s náplňou, slaninou cibuľu obaľte a zaistite špáradlom.
  • Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút alebo pokiaľ slanina na povrchu nie je chrumkavá.

Pokrm podávajte s čerstvým či opečeným pečivom.

Plech s cibuľami obalenými v slanine.
zdroj: jenniferbanz.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.