Tento variant poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale vďaka svojmu pôsobivému vzhľadu tiež oko.
Ingrediencie
- 4 cibule
- 50 g parmezánu
- 50 g čedaru
- 100 g slaniny
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvé oregano
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Cibuľu ošúpte a varte 15 minút v hrnci s vodou.
- Sceďte a nechajte vychladnúť.
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Odrežte koreňový koniec cibule tak, aby mohla bezpečne stáť.
- V hornej časti každej cibule vydlabte lyžicou otvor a vybraté kúsky nakrájajte.
- Parmezán a čedar nastrúhajte najemno.
- Zmiešajte bylinky, nastrúhaný syr a nakrájanú cibuľu dohromady.
- Pridajte olivový olej, korenie a dôkladne premiešajte.
- Cibuľovo-syrovú zmes rozdeľte na štyri rovnaké diely a naplňte ňou cibuľu.
- Na doštičku si rozložte tri plátky slaniny do tvaru hviezdy.
- Do stredu položte cibuľu s náplňou, slaninou cibuľu obaľte a zaistite špáradlom.
- Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút alebo pokiaľ slanina na povrchu nie je chrumkavá.
Pokrm podávajte s čerstvým či opečeným pečivom.