Hermelín chutí výborne aj v kombinácii s ovocím. Skúste ochutnať túto sladko, krémovú kombináciu.
Čo budeme potrebovať
- 2 hermelíny
- pol vaničky tvarohu
- 2 lyžice masla
- 10 dkg šunky
- 2 broskyne (alebo iné ovocie)
- strúhané oriešky
Postup
- Hermelín rozkrojíme na dve kolieska.
- Vymiešame tvaroh s maslom do peny a dochutíme soľou. Vreckom s ozdobnou špičkou ho nastriekame na kolieska hermelínu.
- Dozdobíme najemno nakrájanou šunkou, krájanou broskyňou alebo iným ovocím, jadrami orechov alebo strúhanými orechmi.
- Môžeme podávať.
Výborne sa k hermelínu hodia aj maliny. Celú tortu môžeme zľahka poliať medom alebo javorovým sirupom.
V lete sú skvelé grilované hermelíny a iné pochúťky na grile , zatiaľ čo v zime môžete syrovými maškrtami ozdobiť silvestrovský stôl .