Plnená králičia roláda obalená slaninou s karfiolovou ryžou

Plnená králičia roláda obalená slaninou s karfiolovou ryžou

Vychutnajte si dokonalú kombináciu chutí v tomto recepte na pečeného králika na slanine s karfiolom. K tejto dobrote si tiež môžete pripraviť aj skvelý karfiolový šalát , a to najlepšie podľa nášho receptu.

Čo budeme potrebovať

  • 800 g králičieho mäsa
  • 2 cibuľa
  • 3 lyžice masla
  • ½ zväzku bazalky
  • ½ zväzku trebuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 20 g hrozienok
  • 20 g nasekaných orechov
  • 4 plátky slanina
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • soľ
  • korenie

Na karfiolovú ryžu

  • 1 veľká hlava karfiolu

Postup

  • Hrozienka namočte do vlažnej vody.
  • Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Bylinky nasekajte nadrobno.
  • V mise zmiešajte bylinky s cesnakom, olejom, orechmi a namočenými hrozienkami.
  • V hrnci rozohrejte 1 lyžicu masla, cibuľu orestujte dozlatista, pridajte bylinkovú zmes a dochuťte soľou a korením.
  • Rozložte králičie mäso a dochuťte soľou a korením.
  • Králika potrite bylinkovou zmesou a zrolujte, zabaľte do slaniny a zaistite špáradlami alebo špajdľou.
  • Králičiu roládu opečte zo všetkých strán na panvici na zvyšnom masle, pridajte víno a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 45 minút.
  • Počas pečenia občas podlievajte šťavou z pečenia a vínom.
  • Na karfiolovú ryžu, karfiol umyte a dôkladne osušte, potom odstráňte všetky zelené časti.
  • Karfiol nastrúhajte na strúhadle s väčšími otvormi.
  • Akonáhle budete mať svoju karfiolovú ryžu, je ľahké ju variť (alebo si ju vychutnať surovú)!
  • Jednoducho karfiol orestujte vo veľkej panvici na strednú teplotu na 1 lyžicu oleja.
  • Prikryte pokrievkou, aby sa karfiol zaparil a bol krehkejší.
  • Varte celkom 5–8 minút, potom dochuťte podľa chuti (napr. sójovou omáčkou alebo soľou a čiernym korením).

Zvyšky karfiolovej ryže skladujte v chladničke až 5 dní. Neuvarenú karfiolovú ryžu skladujte v mrazničke až 1 mesiac.

Králičie roláda naplnená špenátom, slaninu a ďalšími ingredienciami.
Zdroj: tonibrancatisano.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.