Plnená mäsová sekaná

Plnená mäsová sekaná

Chutné šťavnaté mäso plnené hubami, šunkou, údeným syrom, varenými vajcami, mrkvou a kyslou uhorkou sa stane vašim obľúbeným pokrmom, ktorý budete servírovať pokojne aj tým najnáročnejším hosťom. Skvele sa hodí aj na slávnostnú večeru!

Čo budete potrebovať

Na sekanú:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (85 % chudého)
  • 500 g mletého bravčového mäsa (80%-85% tuku)
  • 1 cibuľa, nastrúhaná alebo najemno nakrájaná
  • 2 lyžice sušenej saturejky
  • 2 lyžičky rímskej rasce
  • 2 lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 2 plátky chleba bez kôrky
  • 50 g mlieka (na namočenie chleba)
  • 1 bielok
  • 1 lyžica múky
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • hrsť strúhaného syra (voliteľne)

Na náplň:

  • 2-3 mrkvy, uvarené a nakrájané na dlhé tyčinky
  • 5-6 nakladaných uhoriek
  • 4 varené vajcia
  • 100 g údené mozarely, nastrúhané
  • 200 g restovaných húb
  • 100 g údené šunky, nakrájané na kocky

Na pečenú zeleninu:

  • 500 g šalotky
  • 500 g mrkvy
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Z plátkov chleba odstráňte kôrku a nakrájajte chlieb malé kúsky.
  • Namočte ich do mlieka a nechajte zmäknúť.
  • Vo veľkej mise zmiešajte mleté ​​mäso, korenie, nastrúhanú cibuľu, vajcia a namočený chlieb.
  • Nechajte 1/2 – 1 hodinu odležať v chladničke.
  • Zatiaľ čo mäso odpočíva, uvarte mrkvu (potrvá to asi 15 minút), sceďte a nakrájajte na dlhé tyčinky.
  • Súčasne uvarte vajcia (8 minút), olúpte a nechajte vcelku.
  • Huby orestujte na troche oleja, soli a korenia.
  • Nakrájajte šunku a uhorky.
  • Údenú mozzarellu nastrúhajte alebo nasekajte.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Mäso rozprestrite na papier na pečenie do obdĺžnikového tvaru (približne 30 x 25 cm), kým nebude hrubé asi 1 cm.
  • Ingrediencie na náplň začnite vrstviť doprostred pozdĺž dlhej strany obdĺžnika: na dno položte restované šampiňóny, pridajte nastrúhaný syr, nakrájanú šunku a nakrájané uhorky.
  • Náplň trochu sploštite a položte na ňu jedno po druhom olúpané varené vajcia.
  • Z oboch strán vajec pridajte varenú mrkvu.
  • Pomocou papiera na pečenie naberte mäso z oboch strán a vytvarujte do tvaru polena.
  • Pomocou prstov utesnite všetky medzery.
  • Sekanú položte švom dole na vymastený pekáč.
  • Bielok zmiešajte s 1 lyžicou múky a potrite mäso.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a osoľte.
  • Šalotku rozštvrťte, mrkvu nakrájajte na silné tyčinky a pridajte do pekáča po oboch stranách sekané.
  • Do pekáča pridajte olej, soľ, korenie a asi 1 šálku vody.
  • Pečte cca 45 minút, vyberte, posypte posekanou syrom (voliteľne) a vráťte do rúry na ďalších 10 minút.
  • Pred krájaním nechajte mäso 10-15 minút odpočinúť (aby sa vo vnútri zachovala šťava).
  • Podávajte s pečenou zeleninou, šalátom alebo inou prílohou podľa výberu.
Nakrájaná sekaná plnená hubami, šunkou, údeným syrom, varenými vajcami, mrkvou a kyslou uhorkou na tanieri so šalátom.
www.viktoriastable.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.