Plnená pečienka z bravčového mäsa

Plnená pečienka z bravčového mäsa

Ako dodať šťavnatému mäsu ešte niečo navyše? Naplňte ho! Bravčové pečienka s plnkou sa skvele hodia na slávnostnejšie príležitosti a každý si v nej nájde to, čo má rád.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 14 plátkov anglickej slaniny
  • 1 menšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g listového špenátu
  • 120 g smotanového syra (napr. Lučina)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 lyžička rozmarínu
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Mäso očistite a pozdĺžne rozkrojte na plát. Potom ho opatrne na doske rozklepte tak, aby v nej nevznikli žiadne trhliny. Prebytočné časti mäsa odrežte, aby vám vznikol pravidelný štvorec či obdĺžnik. Mäso osoľte a okoreňte.
  • Pripravte si plnku. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujte na olivovom oleji. Akonáhle cibuľa zmäkne, pridajte rozotrený cesnak a restujte ďalšiu minútu.
  • Potom pridajte listový špenát. Akonáhle začne strácať objem, vmiešajte syr a korenie.
  • Medzitým pripravte lôžko zo slaniny. Rozložte slaninu na 7 a 7 prúžkov a prepleťte ju tak, aby vám vznikla mriežka. Na slaninové lôžko potom položte rozklepané bravčové mäso.
  • Mäso potrite špenátovo-syrovou zmesou a potom mäso opatrne zarolujte. Roládu zafixujte špáradlami tak, aby sa nikde neroztvárala.
  • Vložte do pekáča a pečte do mäkka po dobu 75 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
  • Podávajte so šťouchanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo zeleninou opečenou na masle.
Plnená pečienka z bravčového mäsa so zeleninou
www.ruled.me

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.