Ako dodať šťavnatému mäsu ešte niečo navyše? Naplňte ho! Bravčové pečienka s plnkou sa skvele hodia na slávnostnejšie príležitosti a každý si v nej nájde to, čo má rád.
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky
- 14 plátkov anglickej slaniny
- 1 menšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g listového špenátu
- 120 g smotanového syra (napr. Lučina)
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1 lyžička rozmarínu
- soľ
- korenie
Postup:
- Mäso očistite a pozdĺžne rozkrojte na plát. Potom ho opatrne na doske rozklepte tak, aby v nej nevznikli žiadne trhliny. Prebytočné časti mäsa odrežte, aby vám vznikol pravidelný štvorec či obdĺžnik. Mäso osoľte a okoreňte.
- Pripravte si plnku. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujte na olivovom oleji. Akonáhle cibuľa zmäkne, pridajte rozotrený cesnak a restujte ďalšiu minútu.
- Potom pridajte listový špenát. Akonáhle začne strácať objem, vmiešajte syr a korenie.
- Medzitým pripravte lôžko zo slaniny. Rozložte slaninu na 7 a 7 prúžkov a prepleťte ju tak, aby vám vznikla mriežka. Na slaninové lôžko potom položte rozklepané bravčové mäso.
- Mäso potrite špenátovo-syrovou zmesou a potom mäso opatrne zarolujte. Roládu zafixujte špáradlami tak, aby sa nikde neroztvárala.
- Vložte do pekáča a pečte do mäkka po dobu 75 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
- Podávajte so šťouchanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo zeleninou opečenou na masle.