Okrem mäsovej zmesi je možné na naplnenie použiť aj mleté mäso. Špecifickú chuť tomuto variantu dodá aj ďalšia zelenina, predovšetkým paradajky a papriky.
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké cukety
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 paradajka
- 1 paprika
- 5 PL paradajkového pretlaku
- 150 g mozzarelly
- oregano
- tymian
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Na panvici na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak.
- Následne pridajte aj mleté mäso a restujte ho po dobu niekoľkých minút.
- Odstráňte z panvice prebytočný tuk a pridajte paradajkový pretlak, na malé kúsky nakrájanú paradajku, papriku a korenie.
- Duste približne 10 minút.
- Panvicu odstavte z ohňa a vmiešajte do zmesi polovicu mozzarelly.
- Umyté cukety rozpoľte napoly a vydlabajte časť dužiny tak, aby vznikol priestor, do ktorého budete vkladať pripravenú mäsovo-zeleninovú zmes.
- Cukety naplňte zmesou a vložte do zapekacej misky.
- Posypte kúsky zostávajúce mozzarelly.
- Pečte približne 25 minút, kým sú cukety mäkké.
Vedeli ste, že z cukety je možné pripraviť aj veľmi chutnú bábovku či perník? Inšpirujte sa našimi receptami na cuketové múčniky !