Vôbec nezáleží na tom, či chystáte pohostenie pre rodinnú stretnutie, firemný večierok alebo napríklad narodeninovú párty. Plnené šampiňóny sú zárukou, že si pochutná naozaj každý a ešte bude chcieť niekoľkokrát pridať. Lepšie je vždy urobiť dvojitú porciu.
Ingrediencie:
- 450 g bielych šampiňónov
- 2 – 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 malú nakrájanú cibuľu
- 3 prelisované strúčiky cesnaku
- 1/2 hrnčeka strúhanky
- 1/2 hrnčeka čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry
- 1/2 lyžičky morskej soli
- Štipka mletého chilli
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie a odložíme zatiaľ bokom.
- Šampiňóny zbavíme nožičiek, tie nasekáme a klobúčiky utrieme papierovou utierkou.
- Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja na strednom ohni a pridáme cibuľu s nakrájanými nožičkami šampiňónov.
- Restujeme zhruba 5 minút, potom prihodíme cesnak a necháme 1 minútu povariť. Odstránime z platne.
- V miske zmiešame strúhanku, parmezán, petržlen, tymian, citrónovú kôru, soľ a mleté chilli. Potom vmiešame teplú hubovú zmes z panvice a naukladáme klobúčiky šampiňónov na pripravený plech.
- Lyžicu do nich rozdelíme náplň a pokvapkáme zvyšným olivovým olejom.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 20 až 25 minút, záleží na type rúry. Akonáhle ich povrch zozlatne, sú hotové.
- Vyberieme ich z rúry a ihneď servírujeme.
Tip: Ak ste veľkými fanúšikmi pokrmov s týmto druhom prílohy, mrknite, aké recepty na halušky/noky vám budú vyhovovať.