Plnené huby

Plnené huby

Vôbec nezáleží na tom, či chystáte pohostenie pre rodinnú stretnutie, firemný večierok alebo napríklad narodeninovú párty. Plnené šampiňóny sú zárukou, že si pochutná naozaj každý a ešte bude chcieť niekoľkokrát pridať. Lepšie je vždy urobiť dvojitú porciu.

Ingrediencie:

  • 450 g bielych šampiňónov
  • 2 – 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 malú nakrájanú cibuľu
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1/2 hrnčeka strúhanky
  • 1/2 hrnčeka čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • Štipka mletého chilli

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie a odložíme zatiaľ bokom.
  • Šampiňóny zbavíme nožičiek, tie nasekáme a klobúčiky utrieme papierovou utierkou.
  • Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja na strednom ohni a pridáme cibuľu s nakrájanými nožičkami šampiňónov.
  • Restujeme zhruba 5 minút, potom prihodíme cesnak a necháme 1 minútu povariť. Odstránime z platne.
  • V miske zmiešame strúhanku, parmezán, petržlen, tymian, citrónovú kôru, soľ a mleté chilli. Potom vmiešame teplú hubovú zmes z panvice a naukladáme klobúčiky šampiňónov na pripravený plech.
  • Lyžicu do nich rozdelíme náplň a pokvapkáme zvyšným olivovým olejom.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 20 až 25 minút, záleží na type rúry. Akonáhle ich povrch zozlatne, sú hotové.
  • Vyberieme ich z rúry a ihneď servírujeme.
Luxusné plnené šampiňóny s parmezánom ako predjedlo.
Zdroj: https://www.twopeasandtheirpod.com

Tip: Ak ste veľkými fanúšikmi pokrmov s týmto druhom prílohy, mrknite, aké recepty na halušky/noky vám budú vyhovovať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.