Plnené huby zapečené v rúre

Plnené huby zapečené v rúre

Šampiňóny majú intenzívnu, robustnú chuť a mäsitú textúru, vďaka čomu sú ideálne na plnenie zmesí zo syra a sušených paradajok.

Čo budeme potrebovať

  • 4-6 veľkých poľných húb, stopky odstránené
  • olivový olej
  • 600 g ricotty
  • 60 g sušených paradajok (nakrájaných nadrobno)
  • 1 lyžica nasekaných vykôstkovaných olív
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžičky nakrájaného oregana
  • 2 lyžice nasekanej plochej petržlenovej vňate a navyše na ozdobu
  • Soľ
  • Korenie
  • 1 vajce (ľahko rozšľahané)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Huby potrite z oboch strán olivovým olejom.
  • Huby položte na plech vyložený nepriľnavým papierom na pečenie.
  • Vo veľkej miske zmiešajte ricottu, sušené paradajky, olivy, parmezán, oregano, petržlen, soľ a korenie a vajcia.
  • Rozdeľte zmes ricotty medzi šampiňónmi.
  • Šampiňóny pečte v rúre asi 15–20 minút, alebo pokiaľ nie je náplň zlatistá a huby mäkké.
  • Položte na servírovací tanier a posypte navyše nasekanou petržlenovou vňaťou.

Naplnené, ale neupečené šampiňóny môžete jednoducho uchovať nabudúce, a to vďaka skvelému pomocníkovi, ako je vákuovačka. Jednoducho ich uskladníte a môžete ich vytiahnuť z chladničky alebo mrazničky, keď na ne príde chuť. Pozrite sa aká vákuovačka na potraviny je najlepšia podľa našej recenzie.

Plnené huby s bohatou plnkou zapečené v rúre.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.