Šampiňóny majú intenzívnu, robustnú chuť a mäsitú textúru, vďaka čomu sú ideálne na plnenie zmesí zo syra a sušených paradajok.
Čo budeme potrebovať
- 4-6 veľkých poľných húb, stopky odstránené
- olivový olej
- 600 g ricotty
- 60 g sušených paradajok (nakrájaných nadrobno)
- 1 lyžica nasekaných vykôstkovaných olív
- 20 g strúhaného parmezánu
- 2 lyžičky nakrájaného oregana
- 2 lyžice nasekanej plochej petržlenovej vňate a navyše na ozdobu
- Soľ
- Korenie
- 1 vajce (ľahko rozšľahané)
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Huby potrite z oboch strán olivovým olejom.
- Huby položte na plech vyložený nepriľnavým papierom na pečenie.
- Vo veľkej miske zmiešajte ricottu, sušené paradajky, olivy, parmezán, oregano, petržlen, soľ a korenie a vajcia.
- Rozdeľte zmes ricotty medzi šampiňónmi.
- Šampiňóny pečte v rúre asi 15–20 minút, alebo pokiaľ nie je náplň zlatistá a huby mäkké.
- Položte na servírovací tanier a posypte navyše nasekanou petržlenovou vňaťou.
Naplnené, ale neupečené šampiňóny môžete jednoducho uchovať nabudúce, a to vďaka skvelému pomocníkovi, ako je vákuovačka. Jednoducho ich uskladníte a môžete ich vytiahnuť z chladničky alebo mrazničky, keď na ne príde chuť. Pozrite sa aká vákuovačka na potraviny je najlepšia podľa našej recenzie.