Plnené kalamáre v paradajkovej omáčke

Plnené kalamáre v paradajkovej omáčke

Hoci Taliani k morským plodom takmer nikdy nepridávajú syr, v tomto jedle urobili výnimku. Lahodné syry dodávajú náplni božskú slanú chuť. Tento delikátny pokrm je najlepšie s cestovinami ako hlavný chod.

Ingrediencie

  • 1 kg očistených kalamárov s chápadlami (asi 8 kalamárov)

Náplň

  • 2 a 1/2 šálky čerstvej strúhanky zo starého chleba
  • 1/4 šálky strúhaných syrov Parmigiano a Pecorino
  • 2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 drvený strúčik cesnaku
  • 1 veľké vajcia
  • 1/4 lyžičky soli
  • korenie podľa chuti

Paradajková omáčka

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 drvený strúčik cesnaku
  • vločky červeného korenia (voliteľne)
  • 796 ml pohár paradajkovej passaty
  • soľ podľa chuti

Na servírovanie

  • 450 g cestovín podľa vášho výberu

Postup

  1. Kalamáre dobre opláchnite tečúcou vodou a nechajte ich uschnúť.
  2. Nakrájajte jemne chlapadlá a vložte do misky.
  3. Do stredne veľkej misky dajte strúhanku, nasekané chápadlá, nastrúhané syry Parmigiano a Pecorino, drvený cesnak, petržlenovú vňať, soľ, korenie a vajcia. Vidličkou alebo prstami dobre premiešajte.
  4. Prstami naplňte kalamáre vzniknutou náplňou.
  5. Uistite sa, že tlačíte aj dole, aby ste naplnili spodný koniec kalamára.
  6. Hore nechajte asi centimeter priestoru, pretože náplň počas varenia trochu nadobudne a môže vytekať.
  7. Zaistite otvorený koniec špáradlom.
  8. Odložte nabok a medzitým si pripravte paradajkovú omáčku.
  9. Na veľkej panvici rozpáľte olivový olej a opražte cesnak a vločky červeného korenia (voliteľne).
  10. Prilejte pohár paradajkovej passaty a priveďte do varu.
  11. Naplnené kalamáre opatrne ponorte do omáčky.
  12. Stlmte plameň a varte zakryté 30 minút.
  13. Asi 10 minút pred tým, než budú kalamáre hotové, uvarte svoje obľúbené cestoviny podľa návodu na obale „ale dente“.
  14. Opatrne preložte kalamáre na tanier a odstráňte špáradlá.
  15. Cestoviny zalejte paradajkovou omáčkou a podávajte spoločne s kalamáre.
Plnené kalmáre v paradajkovej omáčke na tanieri
www.mangiabedda.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.