Plnené morčacie prsia s omáčkou

Plnené morčacie prsia s omáčkou

Ideálny pokrm na vďakyvzdania v anglicky hovoriacich krajinách je práve morka. Vy si ju môžete samozrejme dopriať kedykoľvek počas roka a tento recept je ideálny, ak máte radi brusnice.

Ingrediencie

  • 500g kuracích pŕs (a viac podľa počtu stravníkov)
  • 1-4 lyžičky soli
  • 1 lyžica zmäknutého masla
  • 6-8 motúzov (povrázkov)

Ingrediencie na plnku

  • Biely chlieb / žemľa / rožok nakrájaný na kocky (množstvo podľa veľkosti pečiva – cca 150g)
  • 1/2 lyžice masla
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 stonka zeleru
  • 4 listy šalvie
  • 1/4 hrnčeka nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky korenia na kura
  • 1/4 lyžičky soli a korenia
  • 1 veľké vajcia (rozšľahané)
  • 3/4 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 2 lyžice brusníc (nasekaných)
  • Alobal

Ingrediencie na omáčku

  • 2 hrnčeky morčacieho/kuracieho vývaru
  • 2 listy šalvie
  • 3/4 lyžičky korenia na kura
  • 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • Soľ a korenie

Postup

  • Plnku pripravíte tak, že pečivo (aspoň 2-3 dni staré) nakrájate na kocky.
  • Na väčšej panvici zohrejte maslo, potom speňte cibuľku, pridajte zeler, petržlen, šalviu, zalejte vývarom, osoľte, okoreňte a duste na stredne vysokej teplote cca 8-10 minút.
  • Odoberte z platničky, nechajte niekoľko minút chladnúť a potom zmiešajte s pripraveným pečivom. Pridajte brusnice, vývar, vajcia, korenie na kura a všetko riadne premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili.
  • Potom si očistite mäso, odstráňte kožu.
  • Prsia naklepte tak, aby ste vytvorili veľký plát mäsa. Na tento plát dajte dostatočné množstvo plnky. Ponechajte pritom miesto pri okraji, aby plnka nevytekala.
  • Plát mäsa opatrne zaviažte motúzy dookola. Položte na pekáčik, zakryte alobalom a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C na dobu 45-55 minút.
  • Odkryte alobal a nechajte ešte 5-7 minút dopiecť dozlatista.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku, priveďte do varu a potom duste po dobu 8-10 minút do zhustnutia.
  • Potom z omáčky vyberte bylinky. Mäso nakrájajte na plátky a podávajte pokvapkané omáčkou s akoukoľvek prílohou.
Morčacie vrecko s plnkou a fazuľami.
Zdroj: skinnytaste.com

Morka sa dá pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. Inšpirujte sa ďalšími chutnými receptami na prípravu morky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.