Vychutnajte si pravý maďarský recept, ktorý je hotový za pár minút.
Ingrediencie
- 4 papriky (viacfarebné)
- 1 malá cibuľa (jemne nasekaná)
- 250 g mletého bravčového mäsa
- ½ šálky ryže (opláchnutá a predvarená)
- 1 veľké vajcia (rozšľahané)
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička soli
- ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
- 2 plechovky krájaných paradajok (nutné rozmixovať)
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 kyslá smotana (voliteľne)
Postup
- Papriky umyte, vnútornú stranu vydlabte a ochuťte soľou a korením. Vršky paprík, ktoré ste odrezali, nasekajte nadrobno a vložte do misy.
- Do rovnakej misy pridajte nasekanú cibuľu, mäso, predvarenú ryžu, vajcia, papriku, soľ, korenie a cesnak. Dobre premiešajte.
- Papriky touto zmesou naplňte, ale nie do plna. Od vrcholu papriky nechajte asi centimeter voľného priestoru.
- Ak ste naplnili všetky papriky a zostala vám nejaká mäsová zmes, vytvorte z nej mäsové guličky.
- Naplnené papriky, aj s prípadnými mäsovými guľami, umiestnite do pekáča alebo na plech, vyložený papierom na pečenie.
- Paradajky rozmixujte, ochuťte cukrom a rozmixujte. Touto omáčkou polejte každú papriku.
- Papriky pečte v rúre, rozohriatej na 180 ° C, asi 1 hodinu.
- Papriky môžete podávať s kyslou smotanou alebo chrumkavým bielym či ražným chlebom.
- Ak urobíte viac porcií, môžete papriky tiež zmraziť a uchovať ich inokedy.