Plnené pečivo po taliansky

Plnené pečivo po taliansky

Focaccia patrí k najobľúbenejšiemu talianskemu pečivu. Pripravte si ju naplnenú olivami, sušenými paradajkami, paprikou, syrom a bylinkami. Mimochodom tento pokrm je skvelou voľbou pre akúkoľvek oslavu!

Ingrediencie:

Cesto

  • 950 g hladkej múky
  • 600 ml vody
  • 2 PL sušeného droždia
  • 1 PL medu
  • olivový olej
  • soľ

Náplň

  • 2/3 šálky sušených paradajok
  • 1 šálka pečenej červenej papriky
  • 1 šálka nakladaných artičokov
  • 1/3 šálky kapary
  • 1 šálka čiernych olív
  • 1/2 šálky špenátových listov
  • 100 g syra feta
  • 300 g mozzarelly
  • bazalka

Postup:

  1. Vo vlažnej vode rozmiešajte a rozpustite droždie a med.
  2. V mise zmiešajte múku so soľou a potom do nej pomaly primiešavajte zmes vody, medu a droždia tak, aby ste vytvorili cesto.
  3. Keď vypracujete hladké cesto, preložte ho do olejom vymastenej misky, prekryte utierkou a nechajte približne 30 minút kysnúť na teplom mieste.
  4. Po vykysnutí rozprestrite polovicu cesta na plech, môžete použiť valček.
  5. Následne na cesto rozprestrite sušené paradajky, ktoré ste premiešali s prelisovaným strúčikom cesnaku.
  6. Potom na paradajky rozprestrite aj ďalšie ingrediencie, teda nakrájané kúsky papriky, artičoky, olivy, špenátové listy, kapary, bazalku a nastrúhanú mozzarellu a fetu.
  7. Zostávajúce cesto rozvaľkajte na placku a náplň prekryte.
  8. Potom po stranách cesto dobre utesnite, aby pri pečení náplň nevytiekla.
  9. Nechajte takto pripravenú focacciu 20 minút odpočinúť.
  10. V medziobdobí si predhrejte rúru na 200 °C.
  11. Pred vložením do rúry potrite olivovým olejom a posypte morskou soľou.
  12. Pečte približne 30-35 minút dozlatista.
Talianska focaccia plnená olivami, paradajkami a syrom
zdroj: foodtolove.co.nz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.