Hľadáte nevšednú inšpiráciu na večierok či rodinnú oslavu? Tieto rožky so štyrmi rozmanitými náplňami sú tou správnou voľbou!
Ingrediencie:
- 500 g lístkového cesta
- 1/4 šálky nakrájanej červenej cibule
- 2 šálky strúhaného syra čedar
- 1/4 šálky čerstvého koriandra
- 1/4 šálky čerstvej bazalky
- 1 šálka brokolicových ružičiek
- 1 konzerva čiernych fazule
- 1 pohár nakladaných sušených paradajok
- 2 vajcia
- 3 plátky šunky alebo slaniny
- 1 talianska klobása (salsiccia)
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička chilli
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Lístkové cesto rozvaľkajte na placku a nakrájajte na trojuholníčky. Do každého trojuholníka potom vložte niektorú z náplní a zrolujte.
- Na fazuľovú náplň si na malej panvici zohrejte trošku oleja, pridajte nakrájanú červenú cibuľu, rascu, chilli a restujte približne 2 minúty. Potom pridajte umyté sterilizované fazule a varte 5 minút. Na záver zmes osoľte a okoreňte. Náplň na lístkovom ceste posypte troškou nastrúhaného čedaru a koriandra.
- Na vajíčkovú náplň so šunkou najskôr uvarte miešané vajíčka s trochou soli a korenia. Tie potom dajte na pripravené trojuholníčky z lístkového cesta, pridajte kúsky orestovanej šunky alebo slaniny a trochu bazalkových listov.
- Na taliansku náplň si na malej panvici na troške oleja orestujte malé kúsky talianskej klobásy, pridajte trochu korenia a sladkej papriky. Keď mäso ľahko zhnedne, pridajte tiež kúsky sušených paradajok a spoločne varte približne 10 minút.
- Na syrovo-brokolicovú náplň stačí na trojuholníčky z lístkového cesta vložiť trochu nastrúhaného syra spoločne s ružičkami brokolice, posypať soľou a korením.
- Plnené pečivo dajte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút dozlatista.
Z lístkového cesta sa dajú samozrejme pripraviť aj ďalšie pochúťky. Pozrite sa na naše sladké recepty z lístkového cesta !