Plnené perníčky krémom

Plnené perníčky krémom

Vyskúšajte tieto krémom plnené perníčky. Plniť môžete tiež napríklad marmeládou, čokoládovou nátierkou alebo napríklad lekvárom.

Ingrediencie na cesto

  • 600g hladkej múky
  • 4ks vajcia
  • 300g práškového cukru
  • 150g medu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžice perníkového korenia

Ingrediencie na krém

  • 125g zmäknutého masla
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 200ml mlieka
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Rum (podľa chuti)

Postup

  • Najprv z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Do snehu postupne zašľahajte cukor a žĺtky.
  • Potom vmiešajte múku zmiešanú s jedlou sódou a perníkovým korením. Nakoniec pridajte med.
  • Rukami vypracujte cesto, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte chladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
  • Vychladnuté cesto vyvaľkajte plát hrubý 3-4 mm a vykrajujte tvary pomocou vykrajovačov.
  • Vykrájané tvary pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 5-6 minút pri 250°C.
  • V priebehu pečenia si pripravte krém. Zmiešajte múku s mliekom a za stáleho miešania ju priveďte do varu, pričom vznikne bešamel.
  • Potom odstavte a nechajte vychladnúť. Vedľa dôkladne prešľahajte zmäknuté maslo, cukor a rum.
  • Maslový krém potom zmiešajte s bešamelovou hmotou a máte hotový krém.
  • Vychladnuté perníčky zlepujte krémom a potom ich ozdobte podľa svojej fantázie.
Perníčky na veľkú noc zlepované krémom.
Zdroj: paulagomes.com

Perníčky nemusia byť len v podobe cukroviniek. Upečte si niektorý z našich receptov na perník , po ktorom sa budete olizovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.