Plnené Portobello šampiňóny

Plnené Portobello šampiňóny

Tento recept ocenia vegetariáni, ale aj milovníci mäsa. Jedná sa o skvelé jedlo, ktoré je možné pripravovať nielen v rúre, ale aj pri letnom grilovaní.

Ingrediencie

  • 4 veľké huby portobello (osušené papierovou utierkou)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 stredné cukety (nakrájané na kocky)
  • 1 pečená červená paprika (nakrájaná na kocky)
  • 4–6 sušených paradajok (nasekaných)
  • 2–3 strúčiky cesnaku (lisovaného)
  • 1 veľká hrsť špenátu
  • štipka sušeného oregana
  • korenie
  • ¼ šálky sušenej strúhanky
  • ¼ šálky parmezánu (nastrúhaného)
  • ¼ šálky mozzarelly (nastrúhané)

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie.
  • Pomocou malej lyžičky opatrne vydlabajte žiabrovú časť húb a, malým nožom, odstráňte stopku.
  • Každú špongiu potrite trochou olivového oleja a dajte na pripravený plech, vydlabanou časťou, hore.
  • Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu. Restujte 3–4 minúty a potom pridajte cuketu. Vymažte, kým cuketa nezmäkne.
  • Pridajte červenú papriku a paradajky. Varte ďalších pár minút.
  • Akonáhle je cibuľa priehľadná a zelenina mäkká, pridajte cesnak. Povarte 1 minútu a pridajte špenát.
  • Akonáhle špenát zvädne, snímte panvicu z tepla a pridajte zvyšok ingrediencií, okrem parmezánu. Poriadne zamiešajte.
  • Zmes rozdeľte na 4 rovnaké časti a naplňte jej huby.
  • Vložte do rúry a pečte 35–40 minút.
  • Akonáhle sú huby portobello upečené, vyberte ich z rúry a každú z nich posypte 1 polievkovou lyžicou mozzarelly. Vložte znovu do rúry a pečte ďalších 10–12 minút.
  • Na záver každý kúsok posypte trochou parmezánu a ihneď podávajte.

Šampiňóny portobello, plnené zeleninou a zapečené so syrom.
zdroj: tasteloveandnourish.com

Chutí vám cuketa? V tom prípade sa môžete inšpirovať ďalšími receptami so zapečenou cuketou .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.