Pripravujete na oslavách stále rovnaké pohostenie? Radi by ste svojim hosťom ponúkli konečne niečo nové, na čom si pochutnajú? Vyskúšajte tieto uhorky plnené zmesou paradajok, olív, syra feta a kôpru!
INGREDIENCIA
- 4 veľké šalátové uhorky
- 200 g cherry paradajok, nakrájaných na štvrtky
- 100 g kalamata olív, nakrájaných
- 50 g rozdrobené fety
- 20 g nasekaného kôpru a ďalšie a na ozdobu
- šťava z 1 citróna
- 1 strúčik cesnaku, jemne rozdrvený
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 lyžička oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
POSTUP
- Nakrájajte uhorky na 7,5 cm kúsky.
- Pomocou lyžičky vytvorte v každej uhorke jamku.
- Vo veľkej mise zmiešajte paradajky, olivy, fetu, kôpor, citrónovú šťavu, cesnak, olivový olej a oregano a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Dochuťte soľou a korením.
- Lyžicou plňte zmesou uhorky.
- Podľa potreby ozdobte ešte kôprom a podávajte.