Plnené šampiňóny s nivou

Plnené šampiňóny s nivou

Niva a smotanový syr sú v kombinácii so zelenou jarnou cibuľkou a maslom skvelou plnkou pre vaše plnené šampiňóny. Nebojte sa experimentovať a pridajte do zmesi pár vlašských orechov. Dosiahnete tak jedinečnú chuť.

Ingrediencie

  • 450 g šampiňónov
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 4 kúsky smotanového syra
  • 1/2 šálky modrého syra
  • 2 lyžice zelenej jarnej cibuľky, jemne nasekané

Postup

  • Plech vyložíme papierom na pečenie a predhrejte rúru na 200°C.
  • Odstráňte nožičky zo šampiňónov a nasekajte ich.
  • Maslo rozpustite na veľkej panvici na strednom ohni.
  • Pridajte nasekané nožičky a klobúčiky z húb a za stáleho miešania varte po dobu 5 minút.
  • V strednej miske zmiešajte smotanový syr a modrý syr niva. Riadne premiešajte.
  • Pridajte opražené stonky z húb a nakrájanú zelenú jarnú cibuľku. Opäť zamiešajte.
  • Hubové klobúčiky z panvice prekladajte na plech tak, aby sa dali naplniť.
  • Každú hubovú čiapočku naplňte syrovou náplňou.
  • Následne vložte do rúry a pečte, kým vrcholky húb nebudú zlatohnedé.
bezmäsé šampiňóny s plesňovým syrom
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.