Niva a smotanový syr sú v kombinácii so zelenou jarnou cibuľkou a maslom skvelou plnkou pre vaše plnené šampiňóny. Nebojte sa experimentovať a pridajte do zmesi pár vlašských orechov. Dosiahnete tak jedinečnú chuť.
Ingrediencie
- 450 g šampiňónov
- 3 polievkové lyžice masla
- 4 kúsky smotanového syra
- 1/2 šálky modrého syra
- 2 lyžice zelenej jarnej cibuľky, jemne nasekané
Postup
- Plech vyložíme papierom na pečenie a predhrejte rúru na 200°C.
- Odstráňte nožičky zo šampiňónov a nasekajte ich.
- Maslo rozpustite na veľkej panvici na strednom ohni.
- Pridajte nasekané nožičky a klobúčiky z húb a za stáleho miešania varte po dobu 5 minút.
- V strednej miske zmiešajte smotanový syr a modrý syr niva. Riadne premiešajte.
- Pridajte opražené stonky z húb a nakrájanú zelenú jarnú cibuľku. Opäť zamiešajte.
- Hubové klobúčiky z panvice prekladajte na plech tak, aby sa dali naplniť.
- Každú hubovú čiapočku naplňte syrovou náplňou.
- Následne vložte do rúry a pečte, kým vrcholky húb nebudú zlatohnedé.