Plnené varené vajcia ala vajcia mimóza sú obľúbené ako predjedlo. Očarujte svojich hostí lahodnou kombináciou.
INGREDIENCIA
- 6 vajec uvarených natvrdo
- plechovka tuniaka
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžica dijonskej horčice
- ¼ lyžičky vínneho octu (biely alebo červený)
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- 2 nasekané jarné cibuľky
Na ozdobu:
- nasekaná pažítka
- kapary
- nakrájané olivy
POSTUP
- Vajcia si nakrojíme na polovice a opatrne vydlábneme žĺtky.
- Žĺtky si mise roztlačíme, osolíme, okoreníme, pridáme majonézu, horčicu, ocot, pridáme tuniaka a nasekanú cibuľku.
- Všetko spracujeme v nátierke a do bielkov vzniknutú nátierku naplníme pomocou zdobičky so širším priemerom.
- Nakoniec ozdobíme nasekanou pažítkou, kaparmi alebo olivami.
- Podávame s kúskom pečiva.