Plnené vianočné kokosky

Plnené vianočné kokosky

Sladké kokosové pusinky a jemný krém je skvelá voľba pre každý slávnostný stôl!

Čo budeme potrebovať

  • 3 veľké vaječné bielky
  • 120 g práškového cukru
  • 75 g práškového cukru, preosiateho
  • ½ lyžičky kukuričnej múky
  • ½ lyžičky bieleho vínneho octu
  • 1 vanilkový struk
  • 45 g kokosu
  • 200 g čerstvých brusníc
  • 75 ml pomarančovej šťavy
  • 150 ml hustej smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 120 ˚C.
  • Ušľahajte bielky, štipku soli a 75 g práškového cukru, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
  • Pridajte práškový cukor a šľahajte pri vysokej rýchlosti 3-4 minúty, kým sa nevytvorí veľmi hustá, lesklá pusinka.
  • Pridajte kukuričnú múku, ocot a semienka vanilky.
  • Na plechy, pomocou cukrárskeho vrecúška vytvorte približne 60 mini pusiniek (30 na plech).
  • 30 g sušeného kokosu rovnomerne rozdeľte na vršky pusiniek.
  • Pečte 50-60 minút, plechy v polovici pečenia vymeňte, kým nebudú pusinky pevné na dotyk.
  • Vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte pusinky vo vnútri, kým nevychladnú.
  • Medzitým vložte brusnice do panvice s pomarančovou šťavou, vanilkovým strukom a zvyšnými 45 g práškového cukru.
  • Za častého miešania priveďte do varu a varte 15 minút, kým nezhustne.
  • Vyberte vanilkový struk.
  • Jemne ušľahajte smotanu; vmiešajte zvyšných 15 g kokosu.
  • Pusinky spojíme krémom zo smotany a brusníc.
Plnené sladké a krehké vianočné pečivo krémom.
Zdroj: iambaker.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.