Sladké kokosové pusinky a jemný krém je skvelá voľba pre každý slávnostný stôl!
Čo budeme potrebovať
- 3 veľké vaječné bielky
- 120 g práškového cukru
- 75 g práškového cukru, preosiateho
- ½ lyžičky kukuričnej múky
- ½ lyžičky bieleho vínneho octu
- 1 vanilkový struk
- 45 g kokosu
- 200 g čerstvých brusníc
- 75 ml pomarančovej šťavy
- 150 ml hustej smotany
Postup
- Predhrejte rúru na 120 ˚C.
- Ušľahajte bielky, štipku soli a 75 g práškového cukru, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
- Pridajte práškový cukor a šľahajte pri vysokej rýchlosti 3-4 minúty, kým sa nevytvorí veľmi hustá, lesklá pusinka.
- Pridajte kukuričnú múku, ocot a semienka vanilky.
- Na plechy, pomocou cukrárskeho vrecúška vytvorte približne 60 mini pusiniek (30 na plech).
- 30 g sušeného kokosu rovnomerne rozdeľte na vršky pusiniek.
- Pečte 50-60 minút, plechy v polovici pečenia vymeňte, kým nebudú pusinky pevné na dotyk.
- Vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte pusinky vo vnútri, kým nevychladnú.
- Medzitým vložte brusnice do panvice s pomarančovou šťavou, vanilkovým strukom a zvyšnými 45 g práškového cukru.
- Za častého miešania priveďte do varu a varte 15 minút, kým nezhustne.
- Vyberte vanilkový struk.
- Jemne ušľahajte smotanu; vmiešajte zvyšných 15 g kokosu.
- Pusinky spojíme krémom zo smotany a brusníc.