Tento recept na trubičky robíme z krehkého cesta a potom pečivo plníme lahodným krémom!
Čo budeme potrebovať
- 600 g hladkej múky (pre veľmi krehké cesto časť múky nahraďte solamylom alebo pudingovým práškom s vhodnou príchuťou)
- 400 g masla alebo rastlinného tuku
- 200 g práškového cukru
- 2 žĺtky
Postup
- Na dosku preosejeme múku.
- Pridáme cukor a nakrájaný alebo nastrúhaný tuhý tuk.
- Pridáme žĺtok.
- Do cesta zahnete ďalšie zvolené prísady.
- Končekmi prstov spracujeme všetko ako na posýpku.
- Potom všetko zlepíme do hrudy.
- Cesto zabalíme do fólie alebo mikroténového vrecka a odložíme do chladu aspoň na 2 hod.
- Vychladené linecké cesto rozvaľkáme na plát 3 – 5 mm a vykrájame z neho prúžky.
- Trubičky na plech skladáme spojom dole.
- Pečieme do zružovenia.
- Upečené trubičky ihneď po vybratí z rúry zosunieme a narovnáme na plochú tácku.
- Vychladnuté trubičky plníme bielkovým snehom, krémom alebo šľahačkou.
- Povrch len pocukrujeme alebo čiastočne polejeme niektorú z poliev.
Každé pečenie vianočných cukroviniek vyžaduje kvalitnú a spoľahlivú rúru, inak to nikdy nebude ono! Vyberte si v našej recenzii na vstavané rúry tú najlepšiu a vaše pečivo bude priam neodolateľné!