Plnené papriky určite všetci poznáte, ale čo také recepty na plnené šampiňóny?
Náplne z mletého mäsa, alebo rôznych druhov syrov, prípadne plnené len s nakrájanou zeleninou sú úplne ideálne ako na grilovaciu sezónu, tak aj po zvyšok roka.
Možností, čím všetkým si naplniť šampiňóny, je nespočetne veľa. Tak neváhajte!
Vyskúšajte recepty z nášho článku a nechajte sa inšpirovať.
Naše recepty
Šampiňóny ako hlavný chod? V tom prípade recepty zo sladkých zemiakov budú prílohou veľmi atraktívne a chutnú. Tak neváhajte!
Ako spoznať jedlý šampiňón od jedovatého?
Šampiňón zápašný (odborne pečárka zápašná) je najnebezpečnejšou špongiou pre hubárov. Po požití tejto jedovatej odrody môžete skončiť v nemocnici.
Jedovatý šampiňón spoznáte tak, keď ho poškriabete na hlavičke alebo nožičke, tak okamžite žĺtkovo zožltne. Po chvíli zošedne a vráti sa do matnej podoby.
Keď poškriabete niektorý z jedlých šampiňónov, napríklad ovčie, nie je poznať žiadna reakcia, ale po čase poškodené miesto ľahko zožltne.
Jedlé šampiňóny krásne vonia, väčšinou anízom alebo po horkých mandliach.
Nejedlé buď nevonia vôbec alebo po karbole.
V prírode existuje mnoho rôznych druhý šampiňónov, ktoré ľudia s obľubou zbierajú. Ale v dnešnej dobe ich ľahko nájdete v ktoromkoľvek obchode s potravinami.