Chystáte večierok a neviete, čím svojich hostí očariť?
Alebo len chcete potešiť svoju rodinu niečím novým, na čom si všetci pochutnajú?
Potom ste tu správne!
Máme pre vás 5 receptov na plnené šampiňóny mletým mäsom, ktoré sú ľahké, rýchle a pritom chutia ako z luxusnej reštaurácie.
Vyskúšajte ich všetky!
Naše recepty
Ako si pripraviť šampiňóny na naplnenie?
- Použiť môžete akékoľvek šampiňóny , výsledky budú vždy vynikajúce.
- Na plnenie sú skvelé aj portobello šampiňóny , ktoré majú veľké klobúky.
- Huby sú veľmi savé, preto ich neponárajte do vody . Namiesto toho utrite klobúčiky navlhčenými papierovými utierkami, aby ste odstránili všetky kúsky kompostu, ktoré na nich priľnú. Pokiaľ je to naozaj nutné, čo najrýchlejšie ich opláchnite pod kohútikom a okamžite ich osušte a utrite papierovými uteráky.
- Pokiaľ chcete šampiňóny plniť, odstráňte nožičku jej miernym ohnutím.
- Potom škrabkou na paradajky vydlabajte časť dužiny .
- Zo šampiňónov portobello je dobré oškrabať čierne žiabre .
Šampiňón, najpestovanejší druh huby na svete. Viete, čím je pre vás prospešný? Ako spoznať nejedlý šampiňón? Či ako ho správne spracovať? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom podrobnom článku o šampiňónoch !
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!