Tieto recepty na plnené zapečené zemiaky nie sú iba prílohou!
Sú také výživné a sýte, že si ich môžete vychutnať aj ako hlavný chod.
S akou náplňou si ich vychutnáte vy?
Naše recepty
Ako dlho piecť surové zemiaky?
Pokiaľ ide o pečenie zemiakov v rúre, proces je jednoduchý. Všetko, čo potrebujete, je správny druh zemiakov (najlepšie červenohnedé) a trochu oleja (pre tú chrumkavú šupku). Upečú sa v rúre asi za hodinu. A zatiaľ čo niektorí ľudia používajú na „pečenie“ zemiakov mikrovlnnú rúru, rúra uvarí vaše zemiaky rovnomernejšie, takže zakaždým vyjdú perfektné.
Aký druh zemiakov je najlepšie na pečenie?
Môžete upiecť naozaj akýkoľvek druh zemiakov, ale najlepšie zemiaky na pečenie sú tie, ktoré majú nízky obsah vlhkosti a vysoký obsah škrobu, ako sú červenohnedé zemiaky. Voskovitejšie zemiaky ako yukon gold alebo zemiaky s červenou šupkou nebudú mať pri pečení tak nadýchaný stred.
Pri akej teplote pečiete zemiaky?
Odporúčame piecť zemiaky pri 200 ˚C, aby ste získali najlepšiu štruktúru vo vnútri a najchrumkavejšiu šupku zvonku.
Majú sa zemiaky zabaliť do alobalu?
Nie! Zabalenie zemiakov do alobalu zadrží vlhkosť – čo znamená, že sa zemiaky začnú variť. Ak ich zabalíte do alobalu, namiesto chrumkavých zemiakov vyjdú rozmočené.
Ako dlho by ste mali zemiaky piecť?
V závislosti od veľkosti by malo stačiť 50 minút až 1 hodina pri 200 ˚C a výsledkom je dokonale nadýchaná dužina s chrumkavou šupkou.