Tento recept na plnené pečené zemiaky je hračka na prípravu a pri večeri na stôl prinášajú farebný a zdravý nádych. Naložené zemiaky, plnené pikantnou zmesou údené kuracie klobásy a čerstvej zeleniny, ako je cuketa, červená paprika, žltá tekvica, nakrájané paradajky a šampiňóny, sú stelesnením zdravého jedla! To sú aj tieto zdravé recepty na plnené zapečené papriky .
Čo budeme potrebovať
- 6 stredne veľkých červených zemiakov
- Olivový olej
- 2 údené kuracie klobásy (nakrájané na polkruhové plátky)
- ½ červenej cibule (nakrájané na tenké plátky)
- 100 g húb (nakrájané na plátky)
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 malá červená paprika (nakrájaná na tenké plátky)
- 1 malá cuketa (na tenké prúžky)
- 1 malá žltá tekvica (na tenké plátky)
- Soľ
- Čierne korenie
- 400 g plechovka nakrájaných paradajok (šťava ľahko scedená)
- ½ lyžičky sušeného kôpru
- 2 zelené cibule (nakrájané na ozdobu)
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Zemiaky dajte do malej misky, pokvapkajte ich asi lyžičkou alebo dvoma olivového oleja a zemiaky potrite.
- Do každého zemiaka párkrát pichnite vidličkou, aby počas pečenia unikala para.
- Umiestnite zemiaky na mriežku do rúry a pečte ich asi 50–60 minút, kým nebudú mäkké.
- Zatiaľ čo sa zemiaky pečú, pripravte náplň.
- Použite veľkú grilovaciu panvicu a zahrejte ju na stredne vysokú teplotu s 2 lyžicami olivového oleja a nakrájanou kuracou klobásou a červenou cibuľou.
- Opekajte asi 2–3 minúty.
- Potom pridajte nakrájané huby a nechajte ich zľahka opražiť; potom pridajte cesnak, a akonáhle sa cesnak rozvonia, pridajte červenú papriku, cuketu a žlté prúžky tekvice spolu so štipkou alebo dvoma soli a korenia a všetko premiešajte.
- Pridajte nakrájané paradajky s trochou šťavy, sušený kôpor a ďalšiu štipku alebo dve soli a korenia.
- Akonáhle sú zemiaky upečené, vyberte ich z rúry a nechajte ich mierne vychladnúť, aby sa s nimi dalo manipulovať.
- Akonáhle vychladnú, urobte pozdĺžny rez do stredu každé pečené zemiaky, aby ste ju otvorili, a pomocou vidličky jemne našuchorte vnútro zemiakov.
- Pridajte štipku soli a korenia do vnútra našuchorených zemiakov a kvapku olivového oleja.
- Do dutiny každého z pečených zemiakov pridáme štedrú porciu zmesi grilovanej zeleniny a kuracej klobásy.
- Pred podávaním ozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou.