Zelerové placky možno vytvoriť aj na plnený spôsob. Už ste ich niekedy mali? U nás je tento recept netradičný, ale možno vás zaujme. A ak máte radi mäso, určite si pochutnáte.
Na cesto:
Ingrediencie:
- 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
- 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
- ½ hrnčeka vriacej vody
- 1 hrnček vody
Na náplň:
- 280 g mletého bravčového mäsa
- 280 g stopkového zeleru
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
- sezamový olej
- zázvor
- jarná cibuľka
- olej
Postup:
- Obe múky si nasypte do misy. Po častiach prilievajte vriacu vodu a miešajte.
- Potom po častiach prilievajte vodu izbovej teploty a miešajte.
- Vyhnitené cesto prikryte pokrievkou a nechajte 8-10 minút odpočívať.
- Zeler rozkrojte na polovice a dajte variť do vriacej vody na 1 minútu.
- Potom ho sceďte a dajte do studenej vody vychladiť.
- Nakrájajte ho na drobno.
- Mleté mäso osoľte, pridajte k nemu sezamový olej, sójovú omáčku, kúsok nastrúhaného zázvoru, nasekanú jarnú cibuľku a nasekaný zeler.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Cesto si na pomúčenej doske rozdeľte na 8 bochníkov.
- Z každého bochníka vyvaľkajte asi ½ cm hrubú placku a naplňte zmesou mäsa a zeleniny.
- Placku zabaľte ako plnenú knedľu a mierne stlačte.
- Dajte piecť na rozohriatu suchú panvicu a prikryte pokrievkou.
- Z každej strany placku pečte 3-4 minúty.
- Placky sú hotové, keď sa začnú nafukovať.
- Potrite ich olejom a môžete podávať.