Plnené zelerové placky s bravčovým mäsom

Plnené zelerové placky s bravčovým mäsom

Zelerové placky možno vytvoriť aj na plnený spôsob. Už ste ich niekedy mali? U nás je tento recept netradičný, ale možno vás zaujme. A ak máte radi mäso, určite si pochutnáte.

Na cesto:

Ingrediencie:

  • 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • ½ hrnčeka vriacej vody
  • 1 hrnček vody

Na náplň:

  • 280 g mletého bravčového mäsa
  • 280 g stopkového zeleru
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
  • sezamový olej
  • zázvor
  • jarná cibuľka
  • olej

Postup:

  • Obe múky si nasypte do misy. Po častiach prilievajte vriacu vodu a miešajte.
  • Potom po častiach prilievajte vodu izbovej teploty a miešajte.
  • Vyhnitené cesto prikryte pokrievkou a nechajte 8-10 minút odpočívať.
  • Zeler rozkrojte na polovice a dajte variť do vriacej vody na 1 minútu.
  • Potom ho sceďte a dajte do studenej vody vychladiť.
  • Nakrájajte ho na drobno.
  • Mleté mäso osoľte, pridajte k nemu sezamový olej, sójovú omáčku, kúsok nastrúhaného zázvoru, nasekanú jarnú cibuľku a nasekaný zeler.
  • Všetko dôkladne premiešajte.
  • Cesto si na pomúčenej doske rozdeľte na 8 bochníkov.
  • Z každého bochníka vyvaľkajte asi ½ cm hrubú placku a naplňte zmesou mäsa a zeleniny.
  • Placku zabaľte ako plnenú knedľu a mierne stlačte.
  • Dajte piecť na rozohriatu suchú panvicu a prikryte pokrievkou.
  • Z každej strany placku pečte 3-4 minúty.
  • Placky sú hotové, keď sa začnú nafukovať.
  • Potrite ich olejom a môžete podávať.
placky plnené zelerom a mäsom
Zdroj: yumchina.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.