Cesto zo zemiakov možno výborne doplniť údeným mäsom a dusenou bielou kapustou. Táto kombinácia chutí je veľmi dobrá a málokto jej odolá!
INGREDIENCIA
- 350 g údeného mäsa
- 65 g krupica
- 165 g hrubej múky
- 850 g zemiakov
- 80 g sadla
- 2 cibuľa
- 1 vajce
- 500 g bielej kapusty
- 1 jablko
- cukor
- ocot podľa potreby
- olej soľ
POSTUP:
- Zemiaky na knedle si radšej uvaríme deň vopred, pretože sa nám potom budú lepšie spracovávať.
- Na druhý deň ich olúpeme a nastrúhame.
- Dáme ich do misky a prisypeme múku, krupicu, soľ a vajcia.
- Spracujeme si cesto.
- Medzitým si dáme variť údené mäso domäkka.
- Zo zemiakového cesta vyvaľkáme jednotlivé placky, z ktorých budeme tvoriť knedle.
- Placky naplníme nakrájaným vareným údeným mäsom a zabalíme.
- Varíme vo vriacej vode asi 15 minút.
- V panvičke speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme na rezančeky nakrájanú kapustu.
- Podlejeme vodou, osolíme a kapustu dusíme domäkka.
- Nakoniec pridáme nastrúhané jablko, ochutíme cukrom a octom.
- Na tanierik dáme dusenú kapustu, plnené zemiakové knedle a pomastíme orestovanou cibuľou.
Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty na rýchle a jednoduché knedle z ovocia . Vyskúšajte všetky varianty!