Plnené zemiakové knedle údeným

Plnené zemiakové knedle údeným

Cesto zo zemiakov možno výborne doplniť údeným mäsom a dusenou bielou kapustou. Táto kombinácia chutí je veľmi dobrá a málokto jej odolá!

INGREDIENCIA

  • 350 g údeného mäsa
  • 65 g krupica
  • 165 g hrubej múky
  • 850 g zemiakov
  • 80 g sadla
  • 2 cibuľa
  • 1 vajce
  • 500 g bielej kapusty
  • 1 jablko
  • cukor
  • ocot podľa potreby
  • olej soľ

POSTUP:

  1. Zemiaky na knedle si radšej uvaríme deň vopred, pretože sa nám potom budú lepšie spracovávať.
  2. Na druhý deň ich olúpeme a nastrúhame.
  3. Dáme ich do misky a prisypeme múku, krupicu, soľ a vajcia.
  4. Spracujeme si cesto.
  5. Medzitým si dáme variť údené mäso domäkka.
  6. Zo zemiakového cesta vyvaľkáme jednotlivé placky, z ktorých budeme tvoriť knedle.
  7. Placky naplníme nakrájaným vareným údeným mäsom a zabalíme.
  8. Varíme vo vriacej vode asi 15 minút.
  9. V panvičke speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme na rezančeky nakrájanú kapustu.
  10. Podlejeme vodou, osolíme a kapustu dusíme domäkka.
  11. Nakoniec pridáme nastrúhané jablko, ochutíme cukrom a octom.
  12. Na tanierik dáme dusenú kapustu, plnené zemiakové knedle a pomastíme orestovanou cibuľou.
Knedle zo zemiakov na tanieri s dusenou kapustou, ktoré si krája žena.
www.regattahotel.com.au

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty na rýchle a jednoduché knedle z ovocia . Vyskúšajte všetky varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.