Knedle sú neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne.
Dnes sa pozrieme na recepty na plnené zemiakové knedle, po ktorých sa len zaprášia!
Máme pre vás napríklad klasický variant s údeným mäsom, bezlepkovú verziu, ale aj o niečo menej tradičné knedle plnené šampiňónmi či krutónmi.
Ktorý recept si vyberiete?
Naše recepty
Plnenie zemiakových knedlí
Vopred treba pripomenúť, že všetky tvary knedle sa musia dobre uzavrieť, aby sa počas varenia neotvorili. Plnenie a tvarovanie zemiakových knedlí môžeme vykonávať niekoľkými spôsobmi:
- Z prepracovaného zemiakového cesta odtrhávame kúsky, do ktorých môžeme baliť náplň . Tento spôsob sa hodí len na pevné kúsky, napríklad údeniny.
- Cesto rozvaľkáme a krájame na vhodne veľké štvorce , na ktoré potom kladieme kôpky náplne.
- Cesto rozvaľkáme na pláty primeranej veľkosti a potom do nich balíme pevnú údeninu, ako sú párky alebo klobásy. Po uvarení tento typ knedlí krájame na plátky.
- Cesto rozvaľkáme na pláty veľkostí zodpovedajúce zhruba kysnutej knedle a na celú plochu rozotrieme náplň. Knedľu potom stočíme ako roládku a dobre uzavrieme. Aj tento druh knedlí krájame po uvarení na plátky.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!