Hľadáte tipy na bezlepkové pokrmy? Tieto rolky z baklažánu môžu byť skvelou voľbou na predjedlo aj desiaty. A ak máte radi aj syr, potom musíte určite ochutnať!
Ingrediencie:
- 1 veľký baklažán
- 1 hrnček syra ricotta
- 100 g krémového čerstvého syra
- 1 lyžica olivového oleja
- ½ hrnčeka nastrúhaného syra parmezánového typu
- ¼ lyžičky plátkov červeného korenia
- ¼ hrnčeka nasekanej čerstvej bazalky
- soľ a korenie
Postup:
- Baklažán si nakrájajte na úzke pozdĺžne plátky, posoľte ich, vložte do sita a nechajte asi hodinu potiť.
- Medzitým si nachystajte náplň do roliek zmiešaním ricotty, čerstvého syra, olivového oleja, nastrúhaného syra, červeného korenia, nasekanej bazalky, soli a korenia.
- Vypotené baklažány osušte obrúsky a dajte ugrilovať asi na 3 minúty z každej strany do mäkka.
- Do každého plátku dajte lyžicu syrovej zmesi a zrolujte.