Kapra si o svätom týždni tiež môžete pripraviť na voňavých šampiňónoch.
Ingrediencie
- 1 menší kapor
- soľ
- čerstvo namleté korenie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica šťavy z citróna
- 100 g slaniny
- 100 g šampiňónov
- 1 zväzok petržlenu
Postup
- Nakrájajte slaninu na malé prúžky. Očistite huby a nakrájajte ich na malé kocky s priemerom 0,5 mm.
- V panvici opečte slaninu, kým nepustí tuk. Pridajte huby a ďalej opekajte, kým sa nevyparí všetka tekutina.
- Umyte petržlen, osušte ju a lístky najemno nakrájajte. Polovicu petržlenu pridajte k hubám.
- Umyte kapra, osušte a na oboch stranách ho niekoľkokrát prerežte až k chrbtici. Rybu osoľte a okoreňte a postriekajte šťavou z citróna. Vonkajšiu stranu potrite olejom.
- Kapra naplňte šampiňónovou zmesou. Rybu pokryte zvyšným petržlenom a zabaľte do alobalu.
- Grilujte na nízku teplotu zhruba 20 minút, občas otočte. Kapra podávajte s vašou obľúbenou prílohou.