Plnený kapor so šampiňónmi

Plnený kapor so šampiňónmi

Kapra si o svätom týždni tiež môžete pripraviť na voňavých šampiňónoch.

Ingrediencie

  • 1 menší kapor
  • soľ
  • čerstvo namleté korenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica šťavy z citróna
  • 100 g slaniny
  • 100 g šampiňónov
  • 1 zväzok petržlenu

Postup

  • Nakrájajte slaninu na malé prúžky. Očistite huby a nakrájajte ich na malé kocky s priemerom 0,5 mm.
  • V panvici opečte slaninu, kým nepustí tuk. Pridajte huby a ďalej opekajte, kým sa nevyparí všetka tekutina.
  • Umyte petržlen, osušte ju a lístky najemno nakrájajte. Polovicu petržlenu pridajte k hubám.
  • Umyte kapra, osušte a na oboch stranách ho niekoľkokrát prerežte až k chrbtici. Rybu osoľte a okoreňte a postriekajte šťavou z citróna. Vonkajšiu stranu potrite olejom.
  • Kapra naplňte šampiňónovou zmesou. Rybu pokryte zvyšným petržlenom a zabaľte do alobalu.
  • Grilujte na nízku teplotu zhruba 20 minút, občas otočte. Kapra podávajte s vašou obľúbenou prílohou.
Kapor na Veľkú noc so šampiňónmi pečený v alobale.
Zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.