Pokiaľ ešte nepoznáte nemecký makový koláč, potom táto náplň je stvorená práve pre neho. Jedná sa o koláč z veľmi jemného cesta, ktoré je na spodnej strane chrumkavé, ale inak sa rozplýva na jazyku. Náplň je veľmi bohatá a po upečení má koláč zlatistý nádych. Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok dokonale poteší vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 750 ml mlieka
- 1 balenie syra Ricotta
- 100 g čerstvého masla
- 150 g cukru múčka
- 1 vrchovatý hrnček mletého maku (cca 150 g)
- 1 hrnček pšeničnej krupice Semolina (asi 140 g)
- 1 – 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 vajce
- 1/4 čajovej lyžičky soli
Postup:
- Pripravte si hrniec, do ktorého nalejete mlieko, prisypete cukor a pridáte aj maslo.
- Na miernom ohni priveďte do varu a za stáleho miešania varte, kým sa maslo aj cukor nerozpustia a mlieko neprejde varom prebublaním.
- Akonáhle sa zmes začne variť, pomaly pridávajte krupicu a starostlivo miešajte, aby sa to nezačalo chytať.
- Keď je vo vnútri všetka krupica, prisypte mletý mak a miešajte tak dlho, pokiaľ nie je zmes tuhá.
- Odstavte z platne a nechajte odpočívať, aby zmes vychladla.
- Zatiaľ čo bude maková časť chladnúť, pripravte si väčšiu misku.
- Dajte do nej syr Ricotta, vanilkový extrakt a vajcia.
- Šľahajte tak dlho, až bude mať zmes hladkú krémovú konzistenciu.
- Do syrovej zmesi pridajte vychladnutú makovú hmotu a miešajte až je všetko krásne spojené a hladké.
- Takto pripravená náplň stačí rozprestrieť na cesto.