Plnka do kurčaťa s pečeňou a vínom

Plnka do kurčaťa s pečeňou a vínom

Menej tradičná ale výživovo hodnotná plnka z pečene. Viete že, pečeň obsahuje všetky vitamíny rady B , zvlášť spomínaný vitamín B12 , ktorý sa vyskytuje iba v živočíšnych produktoch, sú zároveň potravinou s najvyšším obsahom vitamínu A a nájdeme v nich aj veľké množstvo dobre využiteľného železa, zinku, medi a chrómu .

Ingrediencie

  • 200 g chudého bravčového alebo morčacieho mäsa
  • 100 g krutia pečeňou
  • 2 lyžice oleja
  • 1 ks cibuľa
  • 2 lyžice červeného vína
  • štipka mletej papriky
  • soľ a korenie

Postup

  1. Pečeň a mäso pomelieme.
  2. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme mäso, korenie, víno a nakoniec pečeň.
  4. Premiešame a naplníme kura.
  5. Plnku je možné piecť aj zvlášť v pekáčiku pri 180 ° C asi 30 – 45 min.
Plnka do kurčaťa s pečeňou a vínom
Zdroj: talesfrommyplate.wordpress.com

Ako inšpiráciu vám prinášame báječné recepty na zemiakové placky , na ktorých si iste pochutnáte.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.