Menej tradičná ale výživovo hodnotná plnka z pečene. Viete že, pečeň obsahuje všetky vitamíny rady B , zvlášť spomínaný vitamín B12 , ktorý sa vyskytuje iba v živočíšnych produktoch, sú zároveň potravinou s najvyšším obsahom vitamínu A a nájdeme v nich aj veľké množstvo dobre využiteľného železa, zinku, medi a chrómu .
Ingrediencie
- 200 g chudého bravčového alebo morčacieho mäsa
- 100 g krutia pečeňou
- 2 lyžice oleja
- 1 ks cibuľa
- 2 lyžice červeného vína
- štipka mletej papriky
- soľ a korenie
Postup
- Pečeň a mäso pomelieme.
- Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme mäso, korenie, víno a nakoniec pečeň.
- Premiešame a naplníme kura.
- Plnku je možné piecť aj zvlášť v pekáčiku pri 180 ° C asi 30 – 45 min.
Ako inšpiráciu vám prinášame báječné recepty na zemiakové placky , na ktorých si iste pochutnáte.