Tento recept na cuketovú plnku je nabitý bielkovinami. Zároveň to môžu byť nízkosacharidové a bezlepkové raňajky alebo večere, ktoré majú menej ako 150 kalórií! Špenát a artičoky toto jedlo udržia ľahké a zdravé! Pre ďalšie fitness inšpiráciu sa pozrite na tieto recepty na cuketové špagety !
Čo budeme potrebovať
- 6 stredných cukiet
- lyžička soli
- 6 bielkov
- 4 veľké vajcia
- 30 g nahrubo nasekané čerstvé bazalky
- 125 g nakrájanej pečenej červenej papriky
- 125 g gréckeho jogurtu
- 110 g nahrubo nakrájanej červenej cibule
- 1 lyžička mletého cesnaku
- štipka korenia
- 150 g nahrubo nasekaného špenátu
- 400 g artičokov z plechovky
- 100 g nastrúhaného parmezánu (
Postup
- Predhrejte rúru na 150 stupňov a vymažte zapekaciu panvicu.
- Cuketu nakrájajte na kolieska a posypte ich soľou.
- Cuketu nechajte 20 minút stáť, občas premiešajte, aby pustila trochu vody.
- Soľ, bielky, vajcia, nahrubo nasekanú bazalku, nakrájanú červenú papriku, grécky jogurt, červenú cibuľu, cesnak a korenie rozmixujte do hladka.
- Nalejte do veľkej misy.
- Vytlačte z cuketových rezancov čo najviac vlhkosti a položte ich na papierovú utierku. Ďalšou papierovou utierkou vytlačte toľko vody, koľko môžete, a potom presuňte cuketové rezance do misy so zmesou omáčky z červenej papriky.
- Pridajte nakrájaný špenát, nakrájané artičoky a parmezán.
- Miešajte, kým sa dobre nepremiešajú.
- Zmes preložte do pripravenej zapekacej misky.
- Posypte parmezánom.
- Pečte, asi 45-50 minút.
- Potom rúru prepnite na grilovanie a opekajte dozlatista, asi 3-4 minúty.
- Nechajte 30 minút vychladnúť.