Plnka s údeným mäsom a špenátom

Plnka s údeným mäsom a špenátom

Zelené bylinky sú základným kameňom každej kuchyne a rozhodne to nie je len o špenáte. Naopak sa hojne využívajú aj žihľavy, petržlen, pažítka a mnoho ďalších. Receptúra ​​je rýchlo pripravená a zamiluje si ju naozaj každý.

Ingrediencie:

  • 3 biele rožky
  • 4 vajcia
  • 80 g zmäknutého čerstvého neslaného masla
  • 280 g údeného mäsa
  • Soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • Štipka muškátového orieška
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 40 g čerstvých jarných byliniek (petržlen, pažítka, žihľava)
  • 1 a 1/2 hrnčeka vývaru s mliekom
  • Maslo a strúhanka na vymazanie pekáča

Postup:

  • Údené mäso dáme do hrnca a zalejeme vodou v dostatočnom množstve, aby jej hladina končila cca 2 cm nad mäsom.
  • Necháme variť po dobu 1 hodiny. Potom mäso vyberieme a vývar z neho odložíme bokom.
  • Pekáčik vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  • Bylinky očistíme, dôkladne premiešame a sparíme horúcou vodou. Znovu opláchneme a nasekáme.
  • Žihľavy hlavne zbavíme všetkých tvrdých častí stoniek a všetko nasekáme.
  • Rožky nakrájame na kúsky veľké asi 1,5 cm a dáme do veľkej misy. Zalejeme teplým mliekom a vývarom z údeného mäsa.
  • Do inej misky dáme žĺtky, zmäknuté maslo a našľaháme. Z bielkov a štipky soli vypracujeme tuhý sneh.
  • Maslo so žĺtkami dáme k rožkom, prihodíme nakrájané údené mäso aj bylinky a zamiešame.
  • Nakoniec vmiešame sneh z bielkov, osolíme, okoreníme, prihodíme štipku muškátového orieška a premiešame.
  • Preložíme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme do zlatista cca 20 – 30 minút.
  • Ešte teplú plnku servírujeme, ale môže sa konzumovať aj vychladnutá.
Vynikajúca veľkonočná plnka s bylinkami a kúskom údeného mäsa.
Zdroj: https://www.cooklikeczechs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.