Tento recept na cuketovú plnku so syrom je skvelý spôsob, ako využiť vašu záhradnícku nádielku. Plnka sa hodí na grilovanie alebo piknikom. Je plná chuti a je známe, že si ju užívajú aj ľudia, ktorí by za normálnych okolností cuketu nejedli. A ak je vaša pestovateľská nádielka naozaj veľká, skúste ju pridať aj do sladkých zákuskov z cukety !
Čo budeme potrebovať
- 2 stredné cukety alebo žlté tekvice (nakrájané)
- 150 g nakrájanej sladkej cibule
- 150 g nasekanej zelenej papriky
- 130 g nastrúhanej olúpanej mrkvy
- 125 g masla
- 250 g chleba
- 150 ml kuracieho vývaru
- 125 g kyslej smotany
- 250 g syra čedar
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Cuketu a mrkvu nastrúhame na strúhadle.
- Nakrájajte si sladkú cibuľu a zelenú papriku.
- Zahrejte strednú panvicu na strednú teplotu a orestujte pripravenú cuketu, mrkvu, cibuľu a papriku na 60 g rozpusteného masla, kým nezmäkne.
- Vmiešajte 1750 g chleba, vývar a kyslú smotanu.
- Zmes naložte do zapekacej misy vystriekanej sprejom na varenie.
- Rozpustite zvyšné 4 lyžice masla a pridajte zvyšný chlieb. Zmiešajte dohromady.
- Posypte vrch cuketovej plnky opraženým chlebom a posypte strúhaným syrom.
- Pečte odkrytú v predhriatej rúre 35–45 minút dozlatista.