Je taký jednoduchý a plný intenzívnej chuti z orechov, že raz roládu s orechovou náplňou a medom upečiete a už nebude cesty späť!
Čo budete potrebovať
- 400 g mletých vlašských orechov
- 200 g cukru
- 90 g masla (rozpusteného)
- 125 ml mlieka
- 40 g medu
Na cesto
- 2 balíčky aktívneho sušeného droždia
- 80 g cukru
- 120 m teplého mlieka
- 200 g masla (rozpusteného)
- 200 g kyslej smotany
- 4 veľké vajcia
- 1 lyžička soli
- 500 g múky
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte prvých 5 ingrediencií, kým sa nespoja.
- V malej miske rozpustite droždie a 1 lyžičku cukru v teplom mlieku a nechajte 15 minút stáť.
- Vo veľkej mise zmiešajte rozpustené maslo, kyslú smotanu, 3 vajcia, soľ, zvyšný cukor, zmes droždia a postupne pridávajte múku.
- Miešajte, aby vzniklo mäkké cesto.
- Cesto prikryte a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu.
- Cesto rozdeľte na 3 diely a každý vyvaľkajte.
- Každý potrite plnkou z vlašských orechov.
- Opatrne rolujte a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Zvyšné vajcia ľahko rozklepnite a roládu s nimi potrite.
- Pečte dozlatista, 20-25 minút.