Plnka z orechov do závinu

Plnka z orechov do závinu

Je taký jednoduchý a plný intenzívnej chuti z orechov, že raz roládu s orechovou náplňou a medom upečiete a už nebude cesty späť!

Čo budete potrebovať

  • 400 g mletých vlašských orechov
  • 200 g cukru
  • 90 g masla (rozpusteného)
  • 125 ml mlieka
  • 40 g medu

Na cesto

  • 2 balíčky aktívneho sušeného droždia
  • 80 g cukru
  • 120 m teplého mlieka
  • 200 g masla (rozpusteného)
  • 200 g kyslej smotany
  • 4 veľké vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 500 g múky

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte prvých 5 ingrediencií, kým sa nespoja.
  • V malej miske rozpustite droždie a 1 lyžičku cukru v teplom mlieku a nechajte 15 minút stáť.
  • Vo veľkej mise zmiešajte rozpustené maslo, kyslú smotanu, 3 vajcia, soľ, zvyšný cukor, zmes droždia a postupne pridávajte múku.
  • Miešajte, aby vzniklo mäkké cesto.
  • Cesto prikryte a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu.
  • Cesto rozdeľte na 3 diely a každý vyvaľkajte.
  • Každý potrite plnkou z vlašských orechov.
  • Opatrne rolujte a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Zvyšné vajcia ľahko rozklepnite a roládu s nimi potrite.
  • Pečte dozlatista, 20-25 minút.
Nadýchané roládové cesto plné dokonalej náplne.
Zdroj: cookhousediary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.