Plnka z rožkov s údeným bravčovým mäsom

Plnka z rožkov s údeným bravčovým mäsom

Tradičná plnka je jednou z mnohých pochúťok, ktorú počas sviatkov jari pripravujeme. Každá jednotlivá receptúra ​​je niečím špecifická a má aj svoju jedinečnú chuť. Preto môžete pripraviť každý deň inú a vždy bude chutiť odlišne ako tá, ktorá bola predchádzajúci deň.

Ingrediencie:

  • 10 mäkkých rožkov
  • 2 hrnčeky bravčového vývaru
  • 10 žĺtkov
  • 10 vaječných bielkov
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g pečeného bravčového ramienka
  • 500 g vareného údeného bravčového mäsa
  • 2 hrsti mladých žihľav
  • 1 lyžica petržlenu
  • 1 lyžica pažítky
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžica čerstvého masla
  • Strúhanka na vysypanie pekáča
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov, pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
  • Pažítku s petržlenom jemne nasekáme, žihľavy prepláchneme a nakrájame.
  • Rožky nakrájame a dáme do misy. Zalejeme bravčovým vývarom a premiešame.
  • Bielky s trochou soli vyšľaháme do tuhého snehu.
  • K rožkom pridáme žĺtky, žihľavy, petržlen, pažítku, majonézu a prelisovaný cesnak. Znovu zamiešame.
  • Bravčové ramienko aj údené mäso nakrájame na menšie kocky a vhodíme do misy.
  • Prisypeme prášok do pečiva a trochu osolíme.
  • Nakoniec vmiešame sneh z bielkov a naposledy niekoľkokrát zamiešame, aby sa všetko spojilo.
  • Preložíme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme dozlatista.
  • Plnku môžeme ihneď po upečení servírovať, kým je ešte teplá, ale skvele chutná aj studená.

Tip: Ak nechcete kupované rožky, skúste si ich vyrobiť. Mrknite, ako pečieme rožky a iné pečivo doma.

Veľkonočná plnka s cesnakom a bravčovým mäsom.
Zdroj: http://czechgastronomy.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.