Mnoho z nás si ho mýli s petržlenom. Pastinák je ale chutnejší av kuchyni má oveľa rozmanitejšie využitie. Koreňová zelenina, ktorá sa na prvý pohľad veľmi podobá petržlenu. Jej koreň je ale väčší a sladší. Zoznámte sa s pastierom!
Višne, plody bohaté na vitamín C a antioxidanty! Čo ďalšie by ste o nich mali vedieť? Višne, plody ovocného stromu, ktoré sa často zamieňajú s plodmi čerešne. Na aké vitamíny sú višne bohaté? Všetko sa dozviete!
Proso zďaleka nie je len pre vtáky. Zaraďte ho do vášho jedálnička v podobe pšeno! V podobe diakon patrilo proso k tradičným pokrmom našich predkov. ️ Prečo by zrniečka pripomínajúce korálky nemali chýbať na vašom stole? ️
Všetko o uhorke: Aký je jej vplyv na ľudské zdravie, ako ju správne pestovať a mnoho ďalších informácií na jednom mieste! Všetky dôležité informácie o uhorke na jednom mieste! Aké sú jej druhy? A aké zdravotné prínosy? Poďme na to!
Všetko o špargle: Aký má vplyv na ľudské zdravie, ako ho konzumovať a mnoho ďalších informáciách na jednom mieste! Všetky dôležité informácie o špargle na jednom mieste! Aké sú jeho druhy? Ako ho správne pripraviť? Poďme na to!
Dule, prastaré ovocie s jedinečnou chuťou a množstvom zdravotných prínosov. Spoznajte jej prednosti! Všetky dôležité informácie o duloch na jednom mieste! Čo všetko sa z nich pripravuje? Ako sa pestujú? Poďme na to!
Kapary, stredomorská delikatesa, ktorá obohatí množstvo vašich obľúbených pokrmov. Spoznajte všetky jej tváre! Všetky dôležité informácie o kaparoch na jednom mieste! Kde všade ich v kuchyni môžeme použiť? Ako sa pestujú? Poďme na to!
Tekvica, veľký súhrn poznatkov a znalostí. Všetko o jednotlivých odrodách, vrátane jednoduchej prípravy a tipov na recepty! Tekvica špagetová, maslová, žaluďová, Delicata a Hokkaido. Na čo sú tieto odrody vhodné? Tipy na top recepty aj jednoduchú prípravu!
Chutná zelenina s výnimočnými liečivými účinkami. Zoznámte sa s čiernym koreňom. Na prvý pohľad nevšedne sfarbený koreň, ktorého lahodná chuť vás milo prekvapí. Obohaťte si svoj jedálniček čiernym koreňom!
Batáty nie sú len sladké zemiaky. Prečo zaradiť túto vitamínovú bombu do svojho jedálnička? Zistite viac! Batáty, prečo sú zdravšie ako bežné zemiaky? Poznáte odrody bielej a fialovej? Tipy na jednoduché recepty a oveľa viac!
Paradajka, výnimočná plodina, bez ktorej by nielen talianska kuchyňa nebola tým, čím je. Paradajky sú chutné a zdravé. Často ich konzumujeme oveľa viac, než si uvedomujeme. Spoznajte s nami všetky ich tváre a chute.
Špenát, superpotravina, ktorá ponúka množstvo benefitov pre vaše zdravie! Čo ďalšie by ste mali vedieť? Špenát, superpotravina, ktorá ponúka množstvo benefitov pre naše zdravie! Aké živiny obsahuje? Pre koho je prospešná? To všetko sa dočítate!
Čučoriedky, zázračné modré bobule, bohaté na vitamín C. Čo ďalšie by ste o nich mali vedieť? Čučoriedky, modré bobule, ktoré ponúkajú množstvo benefitov pre naše zdravie. Aké sú ich druhy? Ako ich môžeme spracovať? Všetko sa dozviete!
Všetko o cesnaku: Aký má vplyv na ľudské zdravie, prečo ho (ne)jesť surový a čo je vlastne čierny cesnak? Cesnak, ako ho spracovať, aby mal liečivé účinky? Ten český možno poznáte, ale čo ten čierny a ostatné druhy? Veľký cesnakový súhrn!
Žito, základ zdravej kuchyne, ktorý by nemal chýbať vo vašom jedálničku! Všetky dôležité informácie o raži na jednom mieste! Čo všetko sa z neho vyrába? Ako ho správne pripraviť? Poďme na to!
Kel, zelený zázrak, ktorý buď milujete, alebo nenávidíte. Prečo ju vziať na milosť? Ku kelu často pristupujeme s predsudkami. Prečo ju jesť a ako ju uvariť tak, aby nám chutila? Veľký súhrn v jednom článku!
Repka, univerzálna rastlina, ktorá je neprávom spojená s množstvom predsudkov. Prestaňte im veriť! O repke ako rastline aj oleji, ktorý sa z nej získava, koluje množstvo mýtov. Repkový olej je ale v skutočnosti kvalitný produkt. Prečo?
Zemiaky, neobyčajne obyčajná plodina, bez ktorej by bol náš jedálniček oveľa chudobnejší Zemiaky sú základom mnohých pokrmov. Čo všetko je o nich užitočné vedieť? Sú zdravšie zemiaky, alebo batáty?
Cícer je vždy správnou voľbou. Spoznajte všetky jej tváre! Hummus, falafel, nátierka, polievka či šalát. Cícer má v kuchyni všestranné využitie. Inšpirujte sa našimi rozmanitými nápadmi.
Mak je jeden z pokladov slovenskej kuchyne. Vedeli ste o ňom tieto informácie? Český mak je pojem. Je nielen chutnou súčasťou mnohých typických pokrmov, ale jeho konzumácia je tiež veľmi zdravá. Prečítajte si náš článok!