Cedrat, menej známy citrus, ktorý vás prekvapí svojou veľkosťou, chuťou aj benefity pre zdravie. Citrusy sú zdravé a chutné. Jedným zo zaujímavých plodov je cedrát. Prečo zaradiť tento obrie citrón do svojho jedálnička?
Pestrosťou farieb aj chuťou sa paprike iná zelenina vyrovná len ťažko. Viete, že obsahuje viac vitamínu C ako citrusy? Zelená, žltá a červená, trikolóra, ktorú spájame s paprikami. Kapie i feferónky oživia všetky pokrmy. Čo o paprike možno neviete?️
Vlčí bôb, málo známa strukovina, ktorú ľudstvo konzumuje už tisíce rokov. Zaraďte ju do svojho jedálnička aj vy. Vlčí bôb či lupina nie je len jedovatá rastlina, ale aj prastará strukovina. Vďaka skvelým nutričným hodnotám jej obľuba opäť rastie. ️ ️
Chren, koreňová zelenina so štipľavou chuťou. Čo ďalšie by ste mali vedieť? Chren, koreňová zelenina so štipľavou chuťou. Aké vitamíny obsahuje? A kde všade sa dá využiť? Dozviete sa v článku!
Egreše, bohatý zdroj antioxidantov a vitamínov. Čo ďalšie by ste o ňom mali vedieť? Egreše, chlpatá bobule, ktoré poskytuje nášmu telu rad benefitov. Aké zlúčeniny a vitamíny obsahuje? Dozviete sa v článku!
Brusnice, malé červené bobule, ktoré majú silné antioxidačnými účinkami. Čo ďalšie by ste o nich mali vedieť? Brusnice, malé červené bobule, ktoré majú silné antioxidačné účinky. Pri akých ochoreniach je konzumovať? Všetko sa dozviete v článku!
Ľan, rastlina ktorej semienka sú pre naše telo doslova zázračné! Čo ďalšie by ste o ňom mali vedieť? Väčšinou máme ľan spojený s výrobou textilného vlákna. V potravinárstve má ale aj svoje zásadné miesto. Prečo? Všetko sa dozviete v článku!
Čakanka, vytrvalá rastlina, ktorá slúži ako náhrada kávy. Čo ďalšie ste o nej nevedeli? Čakanka, vytrvalá rastlina s modrými kvetmi, rastúce na lúke. Aké má benefity? A ako ju môžeme konzumovať? To všetko sa dozviete!
Rebarbora je zelenina, ktorá sa bežne používa ako ovocie. Viete však, že niektoré jej časti sú jedovaté? Rebarbora, obľúbená surovina do sladkých dezertov. Aká jej časť je toxická a nejedlá? Všetky dôležité informácie v jednom článku.
Kuskus, netradičná cestovinová príloha a oveľa viac. Spoznajte všetky jeho tváre! Všetky dôležité informácie o kuskuse na jednom mieste! Aké sú jeho druhy? Ako ho správne pripraviť? Poďme na to!
Bulgur, všestranný produkt z pšenice, ktorý by nemal chýbať vo vašej strave! Všetky dôležité informácie o bulguru na jednom mieste! Čo všetko si z neho môžete pripraviť? Ako ho správne pripraviť? Poďme na to!
Pohánka, všestranná potravina plná zdravia, s ktorou sa dá v kuchyni doslova kúzliť Pohánka je prastará plodina, ktorá si ale stále častejšie hľadá cestu aj na náš stôl. Prečo by nemala chýbať aj vo vašom jedálničku?
Slnečnica, ozdoba každej záhrady aj plodina s rôznorodým využitím Slnečnica neznamená len semienka či olej. Už ste ochutnali topinambur či celé slnečnicové kvety? Inšpirujte sa.
Konope je súčasťou histórie i budúcnosti alebo čo o ňom ešte neviete, ale mali by ste Ako zaradiť lekárske konope do svojho jedálnička? Tipy na recepty a mnoho ďalších informácií. Všetko na jednom mieste, poďme na to!
Repa, obyčajná a napriek tomu jedinečná. Zaraďte ju do svojho jedálnička najlepšie ihneď! Prírodná medicína na mnoho chorôb – to je červená repa. Čo všetko vie? Ako ju ľahko uvariť? Veľký súhrn v jednom článku!
Hrach je nenáročná plodina, ktorá vás prekvapí svojou všestrannosťou. Hrach alebo hrášok? Zelenina alebo strukovina? Čím je jedna porcia hrachovej kaše výnimočná? Náš článok zodpovie všetky vaše otázky.
Poznáte rascu korenistú? Rozhodne ho využívajte aj inak, než len ako korenie. Viete, že Slovenská rasca nie je iba korenie? Ako ho spracovať a do akých receptov použiť? Všetky informácie o rasci na jednom mieste!
Goji, plody kustovnice čínskej, ktoré majú veľa zdravotných benefitov. Chcete vedieť, aké to sú? Všetky dôležité informácie o goji na jednom mieste! Viete, aké majú účinky na zdravie? Či ako ich použiť v kuchyni? Poďme na to!
Všetko o opuncii na jednom mieste alebo objavte všetky prednosti tejto exotickej pochúťky! Všetky dôležité informácie o opuncii na jednom mieste! Viete, ako ju skladovať? Či ako ju použiť v kuchyni? Poďme na to!