Plody mora v polievke

Plody mora v polievke

Tento typ polievky je obľúbený najmä v Ázii. Prečo si ale občas neuvariť niečo nevšedné?

Ingrediencie

  • 500 g rybích filiet, napríklad z tresky
  • 16 kusov kreviet
  • 16 kusov slávok
  • 4 olúpané paradajky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka rybieho vývaru
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/2 šálky čerstvej bazalky

Postup

  1. V hrnci zohrejte olej a pridajte doň prelisovaný cesnak.
  2. Keď sa cesnak rozvonia, pridajte na malé kúsky nakrájané olúpané paradajky, vývar a víno.
  3. Premiešajte a varte približne 10 minút.
  4. Následne do hrnca pridajte na kúsky nakrájané rybie filety, olúpané krevety a vylúpané slávky, ktoré ste predtým zľahka povarili na panvici s olejom, aby sa otvorili.
  5. Všetko dôkladne premiešajte a povarte ešte približne 5 minút.
  6. Primiešajte nakrájanú bazalku a petržlenovú vňať.

Polievku z morských plodov podávajte s čerstvým pečivom.

Polievka z darov mora
zdroj: food52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.