Tento typ polievky je obľúbený najmä v Ázii. Prečo si ale občas neuvariť niečo nevšedné?
Ingrediencie
- 500 g rybích filiet, napríklad z tresky
- 16 kusov kreviet
- 16 kusov slávok
- 4 olúpané paradajky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 šálka rybieho vývaru
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
- 1/2 šálky čerstvej bazalky
Postup
- V hrnci zohrejte olej a pridajte doň prelisovaný cesnak.
- Keď sa cesnak rozvonia, pridajte na malé kúsky nakrájané olúpané paradajky, vývar a víno.
- Premiešajte a varte približne 10 minút.
- Následne do hrnca pridajte na kúsky nakrájané rybie filety, olúpané krevety a vylúpané slávky, ktoré ste predtým zľahka povarili na panvici s olejom, aby sa otvorili.
- Všetko dôkladne premiešajte a povarte ešte približne 5 minút.
- Primiešajte nakrájanú bazalku a petržlenovú vňať.
Polievku z morských plodov podávajte s čerstvým pečivom.