Spoločne s vlašským a zemiakovým šalátom je práve tento recept najlepším základom pre tradičné slávnostné chlebíčky.
Čo budeme potrebovať
- 280 g hrášku v konzerve (odkvapkaného)
- 150 g šunkovej salámy (nakrájaný na kocky)
- 100 g čedaru (nastrúhaný)
- 25 g cibule (nakrájané najemno)
- 2 lyžice rastlinného oleja
- Lyžica citrónovej šťavy
- 150 g majonézy
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
Na chlebíčky
- Veka
- Uvarené vajíčka
- Saláma
- Šunka
- Tvrdý syr
- Kyslé uhorky
- Červená paprika (nakrájaná)
- Koriander alebo pažítka
Postup
- Do veľkej misy pridáme hrášok, šunkovú salámu, čedar a cibuľu,
- Vo vedľajšej mise si zmiešame majonézu, rastlinný olej a citrónovú šťavu
- Keď sme pripravení šalát podávať, zalejeme ho majonézovou zálievkou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie v nej obalili
- Šalát ochutnáme a podľa našej chute ho dosolíme a okoreníme
- Na nakrájanom veku ako prvý navrstvíme pripravený majonézový šalát
- Potom šalát ozdobíme podľa našich chutí a kreativity s vypísanými prísadami
Šalát môžeme zálievkou dochutiť ihneď, a potom ho umiestniť do chladničky, kde sa chute krásne rozležia a vyniknú. Po pár hodinách alebo dokonca na druhý deň, šalát bude chutiť úplne inak a chlebíčky sa vám rozplynú na jazyku.