Pre tých, ktorí si potrpia na klasických a tradičných pokrmoch, tu máme aj recept na staročeskú cibuľovú polievku. Je jednoduchá a pochutí si na nej celá rodina.
Ingrediencie
- 4ks veľké cibule
- 2ks menšie/stredné zemiaky
- 3 lyžice olivového oleja
- 4-5ks šampiňónov
- 2 lyžice smotany
- Soľ a korenie
- 4 lyžice hladkej múky
- Zelená vňať alebo syr na ozdobu
Postup
- Najprv olúpte cibuľu a nakrájajte ju na plátky.
- Na panvici rozpáľte olej a orestuje cibuľu. Potom ju zaprášte múkou a ešte chvíľu opekajte.
- Cibuľu zalejte studenou vodou, zamiešajte a varte ďalších 20 minút.
- Medzitým si nakrájajte zemiaky na kocky a olúpte šampiňóny, ktoré taktiež nakrájajte na plátky.
- Po uvarení cibule, všetko rozmixujte a prepasírujte.
- Nakrájané zemiaky so šampiňónmi orestujte na panvici s olejom.
- Opečené zemiaky so šampiňónmi pridajte do polievky a potom varte do mäkka.
- Nakoniec polievku zjemníte tak, že prilejete smotanu.
- Hotovú polievku servírujte v miskách ozdobenú zelenou vňaťou a syrom. Pokiaľ chcete, opečte si navrch ešte krutónky.