Vďaka pomalému spôsobu varenia sa do polievky uvoľnia zdravé látky, ako je kolagén či minerály, ktoré sú pre náš organizmus veľmi prospešné.
Ingrediencie:
- 1 menšia sliepka
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 1/4 zeleru
- 2 stopkaté zelery
- 1 strúčik cesnaku
- korenie na vývar (korenie, bobkový list, nové korenie)
- čerstvý petržlen alebo ligurček
- soľ
Postup:
- Sliepku vložte do hrnca s vodou.
- Do hrnca pridajte olúpanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a cesnak.
- Vodu osoľte a vložte do nej aj vrecko s korením na vývar.
- Následne vývar ťahajte (varte tesne pod bodom varu) na miernom ohni približne 3 hodiny.
- Keď je mäso mäkké, vývar sceďte.
- Uvarenú zeleninu potom nakrájajte na kocky a sliepku oberte.
- Mäso následne tiež pokrájajte na menšie kúsky.
- Potom mäso aj zeleninu vráťte do vývaru a pridajte čerstvú petržlenovú vňať či ligurček.
Ak chcete, môžete do polievky pridať aj rezančeky, knedličky či kvapkanie.
Máte slabosť pre plnku? Inšpirujte sa našimi receptami na plnku 9krát inak !