Poctivá domáca slepačia polievka

Poctivá domáca slepačia polievka

Vďaka pomalému spôsobu varenia sa do polievky uvoľnia zdravé látky, ako je kolagén či minerály, ktoré sú pre náš organizmus veľmi prospešné.

Ingrediencie:

  • 1 menšia sliepka
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1/4 zeleru
  • 2 stopkaté zelery
  • 1 strúčik cesnaku
  • korenie na vývar (korenie, bobkový list, nové korenie)
  • čerstvý petržlen alebo ligurček
  • soľ

Postup:

  1. Sliepku vložte do hrnca s vodou.
  2. Do hrnca pridajte olúpanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a cesnak.
  3. Vodu osoľte a vložte do nej aj vrecko s korením na vývar.
  4. Následne vývar ťahajte (varte tesne pod bodom varu) na miernom ohni približne 3 hodiny.
  5. Keď je mäso mäkké, vývar sceďte.
  6. Uvarenú zeleninu potom nakrájajte na kocky a sliepku oberte.
  7. Mäso následne tiež pokrájajte na menšie kúsky.
  8. Potom mäso aj zeleninu vráťte do vývaru a pridajte čerstvú petržlenovú vňať či ligurček.

Ak chcete, môžete do polievky pridať aj rezančeky, knedličky či kvapkanie.

Miska so slepačím vývarom, zeleninou a rezancami
zdroj: taste.com.au

Máte slabosť pre plnku? Inšpirujte sa našimi receptami na plnku 9krát inak !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.