Bohatá polievka so strukovinami je obľúbeným pokrmom nielen pre vegetariánov a vegánov. Túžite po to, aby bola čo najhustejšia? Pridajte o hrsť vašich obľúbených strukovín viac!
Ingrediencie
- 1 hrsť šošovky
- 1 hrsť fazule
- 1 hrsť hrášku
- 1 hrsť krúp
- 2 mrkvy
- 2 petržlenu
- 1 cibuľa
- 1 zemiakov
- 8-9 šálok zeleninového vývaru
- bobkový list
- majorán
- olivový olej
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Všetky strukoviny a krúpy cez noc namočte v miske so studenou vodou.
- V hrnci s olivovým olejom osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte nakrájanú mrkvu, petržlen a za stáleho miešania restujte približne 5 minút.
- Prilejte zeleninový vývar a priveďte do varu.
- Pridajte hrášok, fazuľu, šošovku, krúpy, nakrájané zemiaky, majorán a bobkový list.
- Varte za občasného miešania až do tej doby, než strukoviny zmäknú.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Servírujte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Mimochodom veľmi chutné polievky sa dajú uvariť aj zo šošovky, vyskúšajte naše recepty na šošovkovú polievku 8x inak !