Poctivá hŕstková polievka

Poctivá hŕstková polievka

Bohatá polievka so strukovinami je obľúbeným pokrmom nielen pre vegetariánov a vegánov. Túžite po to, aby bola čo najhustejšia? Pridajte o hrsť vašich obľúbených strukovín viac!

Ingrediencie

  • 1 hrsť šošovky
  • 1 hrsť fazule
  • 1 hrsť hrášku
  • 1 hrsť krúp
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenu
  • 1 cibuľa
  • 1 zemiakov
  • 8-9 šálok zeleninového vývaru
  • bobkový list
  • majorán
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Všetky strukoviny a krúpy cez noc namočte v miske so studenou vodou.
  2. V hrnci s olivovým olejom osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu, petržlen a za stáleho miešania restujte približne 5 minút.
  4. Prilejte zeleninový vývar a priveďte do varu.
  5. Pridajte hrášok, fazuľu, šošovku, krúpy, nakrájané zemiaky, majorán a bobkový list.
  6. Varte za občasného miešania až do tej doby, než strukoviny zmäknú.
  7. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Servírujte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Strukovinová polievka zdobená čerstvou petržlenovou vňaťou
zdroj: theconsciousdietitian.com

Mimochodom veľmi chutné polievky sa dajú uvariť aj zo šošovky, vyskúšajte naše recepty na šošovkovú polievku 8x inak !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.