Recept na kapustnicu je naozaj poctivý. Nechýba základ zo slaniny a má jemnú paradajkovú chuť.
INGREDIENCIA:
- 100 g slaniny alebo slaniny
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica papriky
- ½ lyžičky majoránky
- ½ lyžičky rasce
- 1 lyžička soli
- ¼ lyžičky korenia
- 1 lyžička cukru
- 4 hrnčeky kuracieho vývaru alebo vody
- 500 g kyslej kapusty
- ⅓ hrnčeka kyslej smotany
POSTUP:
- Slaninu si nakrájajte na kocky a osmažte nasucho do chrumkava.
- Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a restujte.
- Pridajte paradajkový pretlak a chvíľu varte, následne pridajte aj kapustu bez šťavy, korenia, podlejte vodou či vývarom a nechajte variť asi 20 minút.
- Na konci varenia pridajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte.
- Prípadne dochuťte soľou alebo cukrom.