Poctivá kôprová omáčka s hovädzím mäsom

Poctivá kôprová omáčka s hovädzím mäsom

Pre mäsožrúty. Variant receptu na kôprovú omáčku vylepšenú obzvlášť pre gurmánske jazýčky.

INGREDIENCIA:

  • 1500 g hovädzieho zadného mäsa
  • 2 plátky slaniny
  • 6 lyžíc masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 250 ml suchého bieleho vína
  • 3 lyžice kôpru
  • ½ citróna
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • 150 ml smotany šľahania
  • soľ
  • korenie
  • ocot
  • cukor

POSTUP:

  • Hovädzie mäso si umyte, osušte a prešpikujte slaninou.
  • Osoľte, okoreňte, dajte do pekáča, dajte naň zhruba 3 lyžice masla, podlejte vínom.
  • Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C.
  • Po 15 minútach teplotu znížte na 160 °C a nechajte piecť ešte hodinu a pol.
  • Nezabudnite na pravidelné podlievanie výpekom.
  • Potom rúru vypnite a nechajte ešte na 10 minút v rúre, následne ju vyberte a zabaľte do alobalu.
  • Výpok si narieďte do 250 ml tekutiny (tú využijeme na omáčku).
  • Zvyšok masla si nechajte v hrnci rozpustiť, zaprášte múkou, urobte zápražku a podlejte výpekom.
  • Chvíľu varte, potom pridajte smotanu na šľahanie, soľ, korenie, nasekaný kôpor, citrónovú kôru a dochuťte cukrom a octom.
  • Omáčku podávajte s mäsom nakrájaným na plátky a ideálne knedľou.
Kôprovka s hovädzím mäsom a karlovarskou knedľou ako luxusný obed.
tasteactually.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.