Poctivá mandľová štôlňa s tvarohom

Poctivá mandľová štôlňa s tvarohom

Aj keď väčšinou sa táto vianočná pochúťka pripravuje z čerstvého droždia, existujú aj varianty s práškom do pečiva. Tento recept je toho dokladom.

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g tvarohu
  • 200 g masla
  • 180 g cukru
  • 120 g nasekaných mandlí
  • 2 vajcia
  • 100 g hrozienok
  • 50 g kandizované citrónovej kôry
  • 50 g kandizované pomarančovej kôry
  • štipka kardamómu
  • štipka muškátového orieška
  • malé množstvo rumu
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 vrecúško prášku do pečiva

Na potretie

  • 60 g rozpusteného masla
  • 4 PL práškového cukru

Postup:

  1. Najprv zmiešajte múku s práškom do pečiva.
  2. Potom zmes zmiešajte s korením, rumom, vajcami, maslom a tvarohom a ručne alebo s pomocou kuchynského robota vypracujte hladké cesto.
  3. Vmiešajte kandizované ovocie.
  4. Cesto vytvarujte do tvaru štôlne.
  5. Predhrejte rúru na 175°C a plech vyložte papierom na pečenie.
  6. Vianočná štôlňa sa pečie približne 60 minút.
  7. Ešte horúcou ju následne potrite rozpusteným maslom a husto posypte práškovým cukrom.
Mandľový variant obľúbeného vianočného múčnika pripravovaný z tvarohu.
zdroj: gutekuche.at

Patríte medzi milovníkov mandlí? Využite ich okrem štôlne aj pri príprave mandľových vianočných cukroviniek !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.