Poctivá rybia polievka z kapra

Poctivá rybia polievka z kapra

Túto rybiu polievku z kapra oceníte nielen na Vianoce. S koreňovou zeleninou tvorí dokonalú súhru.

INGREDIENCIA

Na vývar:

  • 250 g kaprích kostí (môže byť aj hlava bez očí)
  • kaprí ikry a mliečie (kto má rád)
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 guličky čierneho korenia
  • 3 guličky nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • 1 liter vody

Na polievku:

  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 100 g kapra prípadne
  • petržlenová vňať
  • štipka muškátového orieška
  • korenie
  • soľ

POSTUP

  • Kaprí skelet aj hlavu si dáme do hrnca spolu s korením, očistenou a na väčšie kusy nakrájanou zeleninou, celou cibuľou v šupke.
  • Pridáme vodu a soľ.
  • Vývar privedieme do varu, po dosiahnutí varu stlmíme a necháme prebublávať minimálne hodinu.
  • Potom vývar scedíme.
  • V druhom hrnci si orestujeme základ polievky na masle.
  • Na kocky nakrájanú zeleninu vrátane cibule a ikier a mliečia restujeme, potom zasypeme múkou, podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a necháme variť do zmäknutia zeleniny.
  • Ak používame mliečie, po uvarení ho odblaníme a nakrájame na kúsky.
  • Pred koncom pridáme muškátový oriešok a petržlenovú vňať.
Kapria polievka so zeleninou.
niftyrecipe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.