Poctivá sviečková na smotane s bravčovým mäsom

Poctivá sviečková na smotane s bravčovým mäsom

Ako už bolo spomenuté v úvode, sviečková nemusí nutne obsahovať len hovädzie mäso. V tejto variante si ju vyskúšame s bravčovým mäsom.

Ingrediencie

  • 500g bravčového mäsa
  • 50g slaniny nakrájanej na kocky
  • 230 ml zeleninového vývaru (alebo kocka bujónu)
  • soľ
  • korenie
  • 1 polievková lyžica octu
  • 1 veľká mrkva
  • 1 stredný koreň zeleru
  • 1 stredný koreň petržlenu
  • 1 veľká cibuľa
  • 100g rozpusteného masla
  • 5 guličiek celého korenia
  • 4 guličky nového korenia
  • 3 bobkové listy
  • šťava z 1 citróna
  • 235ml smotany na šľahanie a mlieko na zriedenie
  • hladká múka na zahustenie
  • V prípade potreby cukor

Postup

  • Mäso napichnite nožom a do vytvorených dierok napichnite kocky slaniny. Osoľte a okoreňte.
  • Do väčšieho hrnca nakrájajte cibuľu, nastrúhajte koreňovú zeleninu, pridajte korenie, citrónovú šťavu, ocot a navrch mäso.
  • Zalejte všetko rozpusteným maslom a nechajte cez noc v chladničke.
  • Ďalší deň zalejte vývarom, prikryte pokrievkou a poduste v rúre na 160 ° C, kým mäso nebude mäkké – aspoň 2 hodiny.
  • Mäso vyberte bokom. Z hrnca vyberte všetko korenie a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Prilejte smotanu a povarte. Podľa chuti pridajte soľ, citrón, ocot alebo cukor.
  • Pokiaľ omáčka nie je dostatočne hustá, môžete ju zahustiť trochou múky.
  • Mäso nakrájajte na plátky, vložte späť do omáčky a nechajte prehriať.
  • Podávajte s knedľou a brusnicovou omáčkou.
omáčka sviečková s bravčovým mäsom
Zdroj: varenistomom.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.